Elkészítése
A sütőt 180 fokra előmelegítjük. Margarinnal kikenünk egy közepes méretű tepsit, majd rétesliszttel megszórjuk, vagy sütőpapírral kibéleljük.
A tojások fehérjét kemény habbá verjük, hozzáadjuk a cukrot, majd óvatosan belekeverjük a tojások sárgáját, a vizet és a sütőporral elkevert lisztet.
A sütő hőfokát 160 fokra csökkentjük, és a piskótát 20-25 perc alatt készre sütjük. Tűpróbával ellenőrizzük, hogy megsült-e. Ha kész, a piskótát kihűtjük.
A magozott meggybefőttet levével együtt felforraljuk. A zselatint a csomagoláson található utasítás szerint elkészítjük, majd a forró meggyhez keverjük. Ezután hagyjuk hűlni.
A vajat habosra keverjük a porcukorral, majd apránként hozzáadjuk a meggylekvárt, amíg sima krémet kapunk.
A kihűlt piskótát kettévágjuk. Az alsó lapot megkenjük a lekváros krém nagy részével, majd rátesszük a felső lapot. A maradék krémet a sütemény tetején és oldalán egyenletesen eloszlatjuk.
A zselatinos meggyet a sütemény tetejére halmozzuk, és egyenletesen eloszlatjuk.
Az étcsokoládét felolvasztjuk a vajjal. Amikor egynemű, hozzákeverjük az olajat, hogy fényes legyen. A csokoládét a zselatinos meggy tetejére csorgatjuk, majd a süteményt hűvös helyre tesszük, amíg megszilárdul.

