Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.
Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

A lisztet a tojássárgájával, a margarinnal vagy zsírral, a kristálycukorral és a sütőporral elmorzsoljuk. Az élesztőt langyos, cukros tejben felfuttatjuk, majd hozzáadjuk a lisztes keverékhez. Ezután hozzákeverjük a tejfölt és annyi langyos tejet, hogy lágy, de nem ragacsos tésztát kapjunk. A tésztát lazán gyúrjuk össze, amíg elválik az edény falától. Letakarva pihentetjük kb. 20 percig. […]

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
adag
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább
sos.ibolya
Beküldte: 2013.05.22.

Hozzávalók

Elkészítése

A lisztet a tojássárgájával, a margarinnal vagy zsírral, a kristálycukorral és a sütőporral elmorzsoljuk. Az élesztőt langyos, cukros tejben felfuttatjuk, majd hozzáadjuk a lisztes keverékhez. Ezután hozzákeverjük a tejfölt és annyi langyos tejet, hogy lágy, de nem ragacsos tésztát kapjunk. A tésztát lazán gyúrjuk össze, amíg elválik az edény falától. Letakarva pihentetjük kb. 20 percig.

A pihentetett tésztát 3 egyenlő részre osztjuk, és mindegyikből gáztepsi méretű lapot nyújtunk. Egy zsírozott-lisztezett tepsibe helyezzük az első lapot.

A darált diót összekeverjük reszelt citromhéjjal, mazsolával, mézzel és ízlés szerint kevés rumaromával. Az első tésztalapot megkenjük baracklekvárral, majd egyenletesen megszórjuk a diós keverékkel. Ráhelyezzük a második tésztalapot, amelyet ugyanígy megtöltünk. Végül befedjük a harmadik lappal, és a széleit jól lenyomkodjuk.

A süteményt 180 fokra előmelegített sütőben kb. 25 perc alatt készre sütjük. Tűpróbával ellenőrizzük, hogy a tészta átsült-e.

Amikor a sütemény kihűlt, a csokoládébevonót olvasztott olajjal vagy egy kevés vajjal összekeverve a tetejére simítjuk. A süteményt a tepsiben szeleteljük fel.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Vasárnapi receptek Konyha: Magyar Évszak: Egész évben Ételallergia: Vegetáriánus receptek Ár: Kicsit drágább Gyakorlat: Haladóknak Fogás: Desszert
sos.ibolya
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is