Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Házi kenyerek

Kenyér és focaccia tészta

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Az élesztőt egy kevés langyos vízben felfuttatjuk a cukorral. A liszteket összeszitáljuk, a sóval és összekeverjük a felfuttatott élesztővel és a többi vízzel. Legutoljára hozzáadjuk az olajat, összegyúrjuk a tésztát és legalább 15 percig dagasztjuk. Gombócot formálunk belőle, majd 2 órán át kelesztjük, amikor megkelt újra átdolgozzuk és gyengén újra gombócot formálunk belőle. Sütőpapíros tepsibe tesszük, […]

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
perc
Mennyiség:
adag
Mennyibe kerül?
Nagyon olcsó
Lasancz Gabriella
Beküldte: 2013.05.13.

Hozzávalók

Elkészítése

Az élesztőt egy kevés langyos vízben felfuttatjuk a cukorral. A liszteket összeszitáljuk, a sóval és összekeverjük a felfuttatott élesztővel és a többi vízzel. Legutoljára hozzáadjuk az olajat, összegyúrjuk a tésztát és legalább 15 percig dagasztjuk.

Gombócot formálunk belőle, majd 2 órán át kelesztjük, amikor megkelt újra átdolgozzuk és gyengén újra gombócot formálunk belőle. Sütőpapíros tepsibe tesszük, majd letakarva még egy óráig kelesztjük. Késsel 4 vágást teszünk rá közel 1 cm mélyen, majd 200 fokos sütőben 40 perc alatt készre sütjük.

A focaccia-hoz: A 2 óra kelesztés után egy nagy tepsibe tesszük a tésztát és fél óráig kelesztjük. Az ujjunk hegyével apró lyukakat teszünk a tésztára, majd teszünk rá egy pár csepp olíva olajat és sót. 250 fokon 10-15 percig sütjük.

 

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Vasárnapi receptek Konyha: Olasz Évszak: Egész évben Ételallergia: Tojásmentes receptek Ár: Nagyon olcsó Gyakorlat: Kezdőknek Fogás: Vacsora
Lasancz Gabriella
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is