Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Zöldséges ételek

Gombaropogós sajtmártással

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Gombaropogós készítése: A vöröshagymát finomra vágjuk, majd az olajon megpároljuk. Hozzáadjuk a vékonyra szeletelt gombát, és zsírjára sütjük. Sóval, borssal és majoránnával ízesítjük, majd belekeverjük az aprított petrezselyemzöldet. Megszórjuk liszttel, hozzáadjuk a reszelt sajtot és a tejet, majd az egészet összefőzzük, amíg besűrűsödik. Levesszük a tűzről, hagyjuk kicsit hűlni, majd belekeverjük a tojássárgákat és a […]

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
perc
Mennyiség:
adag
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Vass Laszlone
Beküldte: 2013.05.11.

Hozzávalók

A kisütéshez

A sajtmártáshoz

Elkészítése

Gombaropogós készítése:

A vöröshagymát finomra vágjuk, majd az olajon megpároljuk. Hozzáadjuk a vékonyra szeletelt gombát, és zsírjára sütjük. Sóval, borssal és majoránnával ízesítjük, majd belekeverjük az aprított petrezselyemzöldet. Megszórjuk liszttel, hozzáadjuk a reszelt sajtot és a tejet, majd az egészet összefőzzük, amíg besűrűsödik.

Levesszük a tűzről, hagyjuk kicsit hűlni, majd belekeverjük a tojássárgákat és a zsemlemorzsát. A masszát 30 percig állni hagyjuk, hogy a zsemlemorzsa megduzzadjon és könnyen formázható legyen.

Vizes kézzel rudakat formázunk a masszából, zsemlemorzsába forgatjuk, majd forró olajban aranybarnára sütjük.

Sajtmártás készítése:

A tojásokat simára keverjük a vajjal, majd hozzáadjuk a tejet. Az edényt vízgőz fölé helyezzük, és folyamatos keverés mellett besűrítjük. Amikor a keverék besűrűsödött, hozzáadjuk a reszelt sajtot, és addig keverjük, amíg teljesen elolvad. Vigyázzunk, hogy a mártást ne forraljuk fel! Sóval és őrölt fehér borssal ízesítjük.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Vasárnapi receptek Konyha: Magyar Évszak: Egész évben Ár: Megfizethető Gyakorlat: Kezdőknek Fogás: Ebéd
Vass Laszlone
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is