Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Kelt tészták

Kiflik

Sós sütemények

Házi sós kifli és zsemle

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

A langyos tejből 1,5 dl-t elkülönítünk, és a kristálycukorral együtt megmelegítjük. Ebben felfuttatjuk az élesztőt. Egy nagy tálba öntjük a lisztet, a sót, a tejport, az olvasztott vajat, a maradék langyos tejet, majd hozzáadjuk az élesztős tejet is. Addig gyúrjuk a tésztát, amíg el nem válik a tál oldalától, és egynemű, rugalmas állagot nem kapunk. […]

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
80 perc
Mennyiség:
adag
Mennyibe kerül?
Olcsó
Danadi's Kitchen
Beküldte: 2013.05.12.

Hozzávalók

Tetejére

Elkészítése

A langyos tejből 1,5 dl-t elkülönítünk, és a kristálycukorral együtt megmelegítjük. Ebben felfuttatjuk az élesztőt.

Egy nagy tálba öntjük a lisztet, a sót, a tejport, az olvasztott vajat, a maradék langyos tejet, majd hozzáadjuk az élesztős tejet is. Addig gyúrjuk a tésztát, amíg el nem válik a tál oldalától, és egynemű, rugalmas állagot nem kapunk.

A tésztát letakarjuk, és meleg helyen pihentetjük körülbelül 1 órán át, amíg a duplájára nem kel.

A megkelt tésztát két részre osztjuk. Az egyik felét fél centiméter vastag kör alakúra nyújtjuk, majd pizzavágóval vagy késsel 8 cikkre vágjuk. A háromszögeket kívülről befelé haladva szorosan feltekerjük, hogy kifli formát kapjunk.

A másik adag tésztából zsemléket készítünk. A tésztát 8 egyenlő részre osztjuk, kis gombócokat formázunk belőle. A zsemlék tetejét bevághatjuk, de ez nem kötelező.

A kifliket és zsemléket sütőpapírral bélelt tepsire tesszük. A tetejüket megkenjük vízzel, majd ízlés szerint megszórjuk nagy szemű sóval, szezámmaggal, köménymaggal vagy lenmaggal.

Előmelegített sütőben 180 °C-on sütjük őket. A kifliket 13-15 perc alatt készre sütjük, míg a zsemléknek valamivel több időre, körülbelül 18-20 percre van szükségük.

A sütés után hagyjuk őket hűlni, mielőtt tálalnánk. A kiflik és zsemlék belseje puha, külsejük pedig ropogós marad.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Vasárnapi receptek Konyha: Magyar Évszak: Egész évben Ár: Olcsó Gyakorlat: Haladóknak Fogás: Vacsora
Danadi's Kitchen
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is