Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.
Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

A pulykamellet vékony szeletekre vágjuk, majd óvatosan kiklopfoljuk, hogy egyenletes vastagságú legyen. Mindkét oldalát enyhén megsózzuk. Minden szelet hús közepére helyezünk egy darab kemény sajtot, amelyet egy szelet sonkával bevonunk. A hús egyik felét ráhajtjuk a másikra, és a széleit hústűvel összetűzzük, hogy a töltelék sütés közben ne essen ki. A töltött húsokat először lisztbe […]

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
adag
Mennyibe kerül?
Olcsó
Beküldte: 2013.05.13.

Hozzávalók

Elkészítése

A pulykamellet vékony szeletekre vágjuk, majd óvatosan kiklopfoljuk, hogy egyenletes vastagságú legyen. Mindkét oldalát enyhén megsózzuk.

Minden szelet hús közepére helyezünk egy darab kemény sajtot, amelyet egy szelet sonkával bevonunk. A hús egyik felét ráhajtjuk a másikra, és a széleit hústűvel összetűzzük, hogy a töltelék sütés közben ne essen ki.

A töltött húsokat először lisztbe forgatjuk, majd a felvert tojásba, végül zsemlemorzsába panírozzuk.

Egy nagyobb serpenyőben felforrósítjuk az olajat, és a cordon bleu szeleteket közepes lángon, oldalanként aranybarnára sütjük. Sütés közben figyeljünk, hogy az olaj ne legyen túl forró, mert a hús külseje hamar megéghet, míg a belseje nem sül át.

A kész cordon bleu-t papírtörlőre szedjük, hogy a felesleges olajat leitassuk. Rizzsel vagy burgonyapürével tálaljuk.

Tipp

A hústű helyett fogpiszkálót is használhatunk, de ügyeljünk arra, hogy tálalás előtt eltávolítsuk. A tölteléket ízlés szerint variálhatjuk más sajtokkal vagy sonkafélékkel.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Vasárnapi receptek Konyha: Magyar Évszak: Egész évben Ár: Olcsó Gyakorlat: Kezdőknek Fogás: Vacsora
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is