Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.
Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

A lisztet és a hideg margarint összemorzsoljuk egy tálban. Hozzáadjuk a tojásfehérjét, a sót, a vizet és az ecetet. Az egészet gyors mozdulatokkal tésztává gyúrjuk, majd kinyújtjuk és feltekerjük. A tésztát négy egyenlő részre osztjuk, mindegyiket kinyújtjuk, majd egymásra helyezzük. Ezután a tésztát hideg helyen nagyjából 20 percig pihentetjük. A pihentetés után a tésztát kinyújtjuk […]

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
50 perc
Mennyiség:
adag
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Danadi's Kitchen
Beküldte: 2013.05.14.

Hozzávalók

Hozzávalók a juhtúrós töltelékhez

Hozzávalók a pizzás töltelékhez

Elkészítése

A lisztet és a hideg margarint összemorzsoljuk egy tálban. Hozzáadjuk a tojásfehérjét, a sót, a vizet és az ecetet. Az egészet gyors mozdulatokkal tésztává gyúrjuk, majd kinyújtjuk és feltekerjük. A tésztát négy egyenlő részre osztjuk, mindegyiket kinyújtjuk, majd egymásra helyezzük. Ezután a tésztát hideg helyen nagyjából 20 percig pihentetjük.

A pihentetés után a tésztát kinyújtjuk és töltjük. A juhtúrós-medvehagymás és pizzás töltelékekhez a hozzávalókat összekeverjük. A tésztát három téglalapra osztjuk, megkenjük a töltelékekkel, majd szorosan feltekerjük. Az így kapott rudakat szeleteljük, hogy csigák legyenek.

A csigákat sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük, a tetejüket megkenjük tojással, és megszórjuk reszelt sajttal. Az előmelegített sütőben 180 °C-on körülbelül 20 percig sütjük.

A megmaradt tésztából csíkokat vágunk a csavart rudakhoz. Ezeket megkenjük tojással, megszórjuk szezámmaggal, egyet-kettőt tekerünk rajtuk, majd reszelt sajttal szórjuk meg. Ezeket is sütőpapírral bélelt tepsiben, 180 °C-on, körülbelül 15-20 perc alatt sütjük készre.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Vasárnapi receptek Konyha: Magyar Évszak: Egész évben Ár: Megfizethető Gyakorlat: Kezdőknek Fogás: Vacsora
Danadi's Kitchen
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is