Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Kókuszos sütik

Piskóták

Kókuszkrémes piskóta

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

A piskóta elkészítése A sütőt előmelegítjük 180 fokra. A tojások fehérjét egy nagy tálba, a sárgákat pedig egy külön pohárba tesszük. A fehérjéket a cukorral kemény habbá verjük, majd hozzáadjuk a tojássárgákat, a vizet, a kakaóport, a sütőport és végül a lisztet. A masszát egy 20×30 cm-es tepsibe simítjuk. Kb. 20-30 percig sütjük, de érdemes […]

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
perc
Mennyiség:
adag
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább
Beküldte: 2013.05.14.

Piskótához

Krémhez

Tetejére

Elkészítése

A piskóta elkészítése

A sütőt előmelegítjük 180 fokra. A tojások fehérjét egy nagy tálba, a sárgákat pedig egy külön pohárba tesszük. A fehérjéket a cukorral kemény habbá verjük, majd hozzáadjuk a tojássárgákat, a vizet, a kakaóport, a sütőport és végül a lisztet.

A masszát egy 20×30 cm-es tepsibe simítjuk. Kb. 20-30 percig sütjük, de érdemes ránézni, mert a sütési idő eltérhet sütőtől függően. A közepébe szúrt villával vagy hústűvel ellenőrizzük: ha nem ragad rá tészta, elkészült.

A krém elkészítése

A pudingporokat a tejben cukor nélkül felfőzzük, majd hagyjuk kihűlni. A vajat vagy margarint a porcukorral habosra keverjük, hozzáadjuk a kihűlt pudingot és a kókuszreszeléket. Az egészet alaposan összedolgozzuk.

A kihűlt piskótát két lapra vágjuk. Mindkét lapot megkenjük a krémmel, majd egymásra helyezzük a lapokat.

A teteje

A csokoládét és a vajat vízgőz felett vagy mikróban megolvasztjuk, majd egyenletesen eloszlatjuk a sütemény tetején.

A kész süteményt szeletelés előtt 2-3 órára hűtőbe tesszük, hogy az ízek összeérjenek.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Vasárnapi receptek Évszak: Egész évben Ár: Kicsit drágább Gyakorlat: Kezdőknek Fogás: Desszert
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is