Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Zöldséges ételek

Rizses-cukkinis-gombás tök

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

A tök előkészítése A főzőtököt meghámozzuk, végeit levágjuk, majd hosszában elfelezzük. Karalábévájóval vagy kanállal óvatosan kiszedjük a belsejét, hogy töltésre alkalmas legyen. A töltelék elkészítése Egy kisebb serpenyőben kevés zsiradékon megpirítjuk az apróra vágott vöröshagymát. Hozzáadjuk a cukkinit, a gombát és a paprikasűrítményt, majd közepes lángon körülbelül 6-7 percig kevergetve pároljuk. A zöldségek puhulása után […]

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
adag
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Danadi's Kitchen
Beküldte: 2013.05.16.

Hozzávalók

Elkészítése

A tök előkészítése

A főzőtököt meghámozzuk, végeit levágjuk, majd hosszában elfelezzük. Karalábévájóval vagy kanállal óvatosan kiszedjük a belsejét, hogy töltésre alkalmas legyen.

A töltelék elkészítése

Egy kisebb serpenyőben kevés zsiradékon megpirítjuk az apróra vágott vöröshagymát. Hozzáadjuk a cukkinit, a gombát és a paprikasűrítményt, majd közepes lángon körülbelül 6-7 percig kevergetve pároljuk. A zöldségek puhulása után levesszük a tűzről.

Hozzákeverjük a reszelt sajt felét, a tejfölt, a főtt rizst, a borsot és a kaprot. Az egészet alaposan elkeverjük.

Töltés és sütés

A tököket megtöltjük a zöldséges-rizses keverékkel, majd a tetejükre szórjuk a maradék reszelt sajtot.

180 fokra előmelegített sütőben 15-20 percig sütjük, amíg a sajt aranyszínűre olvad, és a tök megpuhul.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Vasárnapi receptek Konyha: Magyar Évszak: Egész évben Ételallergia: Gluténmentes receptek Ár: Megfizethető Gyakorlat: Kezdőknek Fogás: Vacsora
Danadi's Kitchen
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is