Elkészítése
15 dkg lisztből, 2 dl langyos tejből, az élesztőből, egy csipet sóból és 1 evőkanál cukorból kovászt készítünk. A hozzávalókat összekeverjük, és langyos helyen hagyjuk, hogy a kovász felfusson (kb. 15 perc).
A megmaradt lisztet egy nagy tálba tesszük, hozzáadjuk a tojássárgáját, a cukrot, a 6 dkg vajat, egy kevés sót, a megkelt kovászt és annyi tejet, hogy közepesen kemény tésztát kapjunk. Az egészet alaposan összedolgozzuk, amíg sima és rugalmas lesz a tészta. Letakarjuk, és langyos helyen duplájára kelesztjük (kb. 1 óra).
A megkelt tésztát lisztezett deszkára borítjuk, és ujjnyi vastagságúra nyújtjuk. Éles késsel kockákra vágjuk, és mindegyik kocka közepére egy kanálnyi lekvárt teszünk. A tészta széleit a lekvár fölé hajtjuk, majd szorosan feltekerjük, hogy a töltelék ne tudjon kifolyni.
A tepsit alaposan kikenjük vajjal. A buktákat egymás mellé helyezzük úgy, hogy a becsavart oldaluk alulra kerüljön. Minden második buktát vékonyan megkenünk olajjal, hogy ne ragadjanak össze.
A tepsit előmelegített sütőbe tesszük, és 180 °C-on körülbelül 25-30 perc alatt aranybarnára sütjük.
Tálaláskor porcukorral meghinthetjük, és frissen, még langyosan kínáljuk.
