Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Csirkemell

Karfiolos csirkemell

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

A karfiolt apró rózsákra szedjük, és enyhén sós vízben háromnegyedig főzzük (ne legyen teljesen puha). Ezután leszűrjük, de a főzőlevet félretesszük, mert később szükség lehet rá a mártás hígításához. A csirkemellet csíkokra vágjuk. A vöröshagymát felaprítjuk, a fokhagymát pedig lereszeljük vagy finomra vágjuk. Egy serpenyőben felhevítjük az olajat, és megpároljuk rajta a hagymát és fokhagymát. […]

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
45 perc
Mennyiség:
adag
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Anyakonyha
Beküldte: 2013.05.17.

Hozzávalók

Elkészítése

A karfiolt apró rózsákra szedjük, és enyhén sós vízben háromnegyedig főzzük (ne legyen teljesen puha). Ezután leszűrjük, de a főzőlevet félretesszük, mert később szükség lehet rá a mártás hígításához.

A csirkemellet csíkokra vágjuk. A vöröshagymát felaprítjuk, a fokhagymát pedig lereszeljük vagy finomra vágjuk. Egy serpenyőben felhevítjük az olajat, és megpároljuk rajta a hagymát és fokhagymát. Hozzáadjuk a csirkemellcsíkokat, és fehéredésig pirítjuk. Ezután sóval, borssal, delikáttal, kakukkfűvel és gyömbérrel ízesítjük.

A tejfölt egy tálban kikeverjük a liszttel, a főzőtejszínnel és a mustárral. Az így elkészített mártást a csirkemellre öntjük, és jól elkeverjük. Hozzáadjuk a félig megfőtt karfiolt, és az egészet lassú tűzön főzzük, amíg a karfiol teljesen megpuhul. Ha a mártás túl sűrű, a félretett karfiolfőzőlével hígítjuk a kívánt állag eléréséig.

Tálaláskor apróra vágott petrezselyemzölddel szórjuk meg. Fogyaszthatjuk rizzsel, tésztával vagy akár önmagában is egytálételként.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Hétköznapi receptek Konyha: Magyar Évszak: Egész évben Ár: Megfizethető Gyakorlat: Kezdőknek Fogás: Vacsora
Anyakonyha
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is