Elkészítése
A karfiolt apró rózsákra szedjük, és enyhén sós vízben háromnegyedig főzzük (ne legyen teljesen puha). Ezután leszűrjük, de a főzőlevet félretesszük, mert később szükség lehet rá a mártás hígításához.
A csirkemellet csíkokra vágjuk. A vöröshagymát felaprítjuk, a fokhagymát pedig lereszeljük vagy finomra vágjuk. Egy serpenyőben felhevítjük az olajat, és megpároljuk rajta a hagymát és fokhagymát. Hozzáadjuk a csirkemellcsíkokat, és fehéredésig pirítjuk. Ezután sóval, borssal, delikáttal, kakukkfűvel és gyömbérrel ízesítjük.
A tejfölt egy tálban kikeverjük a liszttel, a főzőtejszínnel és a mustárral. Az így elkészített mártást a csirkemellre öntjük, és jól elkeverjük. Hozzáadjuk a félig megfőtt karfiolt, és az egészet lassú tűzön főzzük, amíg a karfiol teljesen megpuhul. Ha a mártás túl sűrű, a félretett karfiolfőzőlével hígítjuk a kívánt állag eléréséig.
Tálaláskor apróra vágott petrezselyemzölddel szórjuk meg. Fogyaszthatjuk rizzsel, tésztával vagy akár önmagában is egytálételként.
