Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Sajtos rudak

Sós sütemények

Ecetes sajtos rúd

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Tészta összeállítása: A vízbe belekeverjük az ecetet. A lisztbe belekeverjük a sót, majd hozzáadjuk a margarint és gyors mozdulatokkal elmorzsoljuk. Ezután a margarinos-lisztes keverékhez hozzáadjuk a reszelt sajtot, ecetes vizet és alaposan összegyúrjuk a tésztát. Ha kell, akkor kevés lisztet adhatunk még hozzá. A tésztának jól gyúrható, kézhez nem ragadó állagúnak kell lennie. A tésztából […]

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
90 perc
Mennyiség:
4 adag
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Beküldte: 2023.11.24.

Hozzávalók

Tetejére

Elkészítése

Tészta összeállítása:

A vízbe belekeverjük az ecetet.

A lisztbe belekeverjük a sót, majd hozzáadjuk a margarint és gyors mozdulatokkal elmorzsoljuk.

Ezután a margarinos-lisztes keverékhez hozzáadjuk a reszelt sajtot, ecetes vizet és alaposan összegyúrjuk a tésztát. Ha kell, akkor kevés lisztet adhatunk még hozzá. A tésztának jól gyúrható, kézhez nem ragadó állagúnak kell lennie.

A tésztából téglalapot formázunk, folpackba csomagoljuk és egy éjszakára (vagy ha nincs annyi időnk, akkor pár órára) hűtőbe tesszük.

Formázás:

Másnap a tésztát 2-3 részre vágjuk. Kissé lisztezett felületen maximum 5 mm vastagra nyújtjuk a részeket egyenként és derelyvágóval vagy sajtos rúd kiszúróval felvágjuk a tésztát.

A leeső részeket összegyúrjuk és visszatesszük a hűtőbe.

A megformázott tészták felületét felvert tojással lekenjük (ha egyéb sütemény sütéséből maradt ki tojásfehérje az is jó!) és megszórjuk reszelt sajttal, köménymaggal, szezámmaggal vagy amivel szeretnénk. A beízesített rudakat sütőpapíros tepsire sorakoztatjuk.

Sütés:

Előmelegített 200 fokos sütőben kb 15 perc alatt aranybarnára sütjük.

Fém dobozba téve sokáig eláll és omlós marad.

YouTube Thumbnail

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Vasárnapi receptek Konyha: Magyar Évszak: Egész évben Ár: Megfizethető Gyakorlat: Kezdőknek Fogás: Desszert
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is