Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Gyors ételek receptjei

Túró gombóc egyszerűen

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

A túrót, a lisztet, a búzadarát, a tojást, a cukrot és a sót egy tálba tesszük, majd alaposan összekeverjük. Ha van rá lehetőség, érdemes robotgéppel dolgozni, hogy a túró krémesebb állagú legyen. Közben egy nagy fazékban vizet forralunk. Egy serpenyőben az olajat felhevítjük, és a zsemlemorzsát aranybarnára pirítjuk, majd félretesszük. A túrós masszából vizes kézzel […]

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
35 perc
Mennyiség:
adag
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Tapai Szilvia
Beküldte: 2013.07.31.

Gombóchoz

Tetejére

Elkészítése

A túrót, a lisztet, a búzadarát, a tojást, a cukrot és a sót egy tálba tesszük, majd alaposan összekeverjük. Ha van rá lehetőség, érdemes robotgéppel dolgozni, hogy a túró krémesebb állagú legyen.

Közben egy nagy fazékban vizet forralunk.

Egy serpenyőben az olajat felhevítjük, és a zsemlemorzsát aranybarnára pirítjuk, majd félretesszük.

A túrós masszából vizes kézzel gombócokat formázunk, és a gyöngyözve forró vízbe tesszük őket. Amikor a gombócok feljönnek a víz felszínére, még 2-3 percig főzzük, majd szűrőkanállal kivesszük őket.

A gombócokat a pirított zsemlemorzsába forgatjuk, és tejföllel, valamint cukorral tálaljuk.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Hétköznapi receptek Évszak: Egész évben Ár: Megfizethető Gyakorlat: Kezdőknek Fogás: Vacsora
Tapai Szilvia
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is