Elkészítése
A sárgarépákat pucoljuk meg és alaposan mossuk meg. Ezután vágjuk őket hosszúkás hasábokra vagy karikákra, attól függően, hogy milyen formát szeretnénk.
Helyezzük a sárgarépa darabokat egy tepsibe. Tegyük melléjük a fokhagymagerezdeket, amiket kissé zúzzunk meg, hogy jobban felszabaduljanak az aromáik.
Most jön a fűszerezés! Szórjuk meg a sárgarépákat chilipehellyel, sóval, borssal, kakukkfűvel, zsályával és rozmaringgal. Itt lehetőségünk van kreatívan bánni a fűszerekkel – ha van kedvencünk, nyugodtan adjunk hozzá többet!
Csepegtessünk mézet a répákra, majd locsoljuk meg az egészet kevés olívaolajjal.
Süsük a sárgarépákat előmelegített sütőben, 180 fokon körülbelül 25-35 percig.
Tipp: Próbáljuk ki a receptet friss narancslével és egy csipet őrölt fahéjjal, hogy egy édes-csípős ízvilágot kapjunk, ami még különlegesebbé teszi az ételt.










