Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Mi legyen a karácsonyi menü? – Komplett karácsonyi menüsor a levestől a desszertig

Minden évben ragaszkodsz a jól bevált, hagyományos menühöz? Vagy a hagyományos ételek mellé szeretnél becsempészni egy-egy különlegesebb fogást is? Esetleg idén gondolsz egy merészet és valami teljesen újjal állsz elő? Mi segítünk Neked pár ötlettel.
Budai István budaiistvan Beküldte: 2023.12.02.

Aperitif: Oreo likőr

 

Hozzávalók:

  1. 2 dl vodka
  2. 2 dl tej
  3. 1 dl tejszín
  4. 60 g cukor
  5. 6 db oreo keksz

A recept ide kattintva folytatódik! >>>

Leves A: Halászlé pontyból

Hozzávalók:

  1. 1,5 kg tisztított ponty
  2. 6 db törpeharcsa
  3. 1 ponty feje
  4. 2 db keszeg
  5. 2 db kárász
  6. többféle apró hal
  7. 1 nagy fej vöröshagyma
  8. bors ízlés szerint
  9. 3 ek pirospaprika
  10. 2 dl házi paradicsomlé vagy 1 kis paradicsom konzerv
  11. 1,5 dl vörösbor
  12. 2 chilipaprika

A recept ide kattintva folytatódik! >>>

Leves B: Zsályás borkrémleves

Hozzávalók:

  1. 5 dl édes fehérbor
  2. 3 dl víz
  3. 10 dkg porcukor
  4. 2 csomag vaníliás cukor
  5. 2 tojássárgája
  6. 1 citrom reszelt héja és leve
  7. 2 ek étkezési keményítő
  8. 1 csillagánizs
  9. 1 cm-es fahéj
  10. 1 marék friss zsályavirág
  11. 2-3 zsályalevél

A recept ide kattintva folytatódik! >>>

Főétel: Mázas karaj

Hozzávalók:

  1. 1 kg hosszú karaj, egyben, csont nélkül
  2. só, bors, ételízesítő
  3. baracklekvár
  4. 3 közepes sárgarépa
  5. 1 kis fej vöröshagyma
  6. fél dl étolaj
  7. 10 dkg szeletelt gomba
  8. 2 ek liszt
  9. 1 dl víz
  10. 2 dl főzőtejszín

A recept ide kattintva folytatódik! >>>

Saláta: Majonézes kukorica saláta

Hozzávalók:

  1. 1 doboz konzerv kukorica
  2. 5 ek 20 %-os tejföl
  3. 5 ek majonéz
  4. 1 ek mustár
  5. 1 ek olívaolaj
  6. 1/2 zöld csípős paprika
  7. 2 savanyú csege uborka
  8. 2 ek snidling
  9. fehér bors
  10. kevés cukor

A recept ide kattintva folytatódik! >>>

Desszert: Máglyarakás

Hozzávalók:

  1. 12 zsemle
  2. 1 kg alma
  3. 6 tojás
  4. 5 dkg margarin
  5. 1 cs vaníliás cukor
  6. 2-3 tk őrölt fahéj
  7. 1 l tej
  8. 25 dkg porcukor
  9. 30 dkg sárgabaracklekvár

A recept ide kattintva folytatódik! >>>

Budai István budaiistvan Beküldte: 2023.12.02.