Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Pulyka

Szárnyas receptek

Mézes-borsos pulykamell

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

A pulykamellet lemossuk, papírtörlővel szárazra töröljük, majd minden oldalát enyhén megsózzuk. Egy tepsit vékonyan kiolajozunk, és belehelyezzük a húst. Egy tálban összekeverjük a mézet, a borsot és a sűrített paradicsomot, majd ezzel a mázzal alaposan bekenjük a pulykamellet. Aláöntünk kb. 0,5 dl vizet, majd a tepsit alufóliával lefedjük. Előmelegített 180°C-os sütőben kb. 90 percig sütjük. […]

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
perc
Mennyiség:
adag
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Beküldte: 2013.05.20.

Hozzávalók

Elkészítése

A pulykamellet lemossuk, papírtörlővel szárazra töröljük, majd minden oldalát enyhén megsózzuk.

Egy tepsit vékonyan kiolajozunk, és belehelyezzük a húst.

Egy tálban összekeverjük a mézet, a borsot és a sűrített paradicsomot, majd ezzel a mázzal alaposan bekenjük a pulykamellet. Aláöntünk kb. 0,5 dl vizet, majd a tepsit alufóliával lefedjük.

Előmelegített 180°C-os sütőben kb. 90 percig sütjük.

Ezután eltávolítjuk az alufóliát, és a pecsenyelével időnként meglocsolva további 15-20 percig sütjük, amíg a teteje szép ropogósra pirul.

A megsült húst kivesszük a tepsiből, és pihentetjük.

A pecsenyeléhez hozzáöntjük a fehérbort, majd a tepsit visszatoljuk a sütőbe, és pár perc alatt kiforraljuk, hogy az ízek összeérjenek.

A tejfölt egy tálban simára keverjük. A forró pecsenyeléből apránként, szűrőn keresztül hozzákanalazunk annyit, hogy mártás állagú legyen.

A pulykamellet vékony szeletekre vágjuk, és a tejfölös mártással kínáljuk.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Vasárnapi receptek Évszak: Egész évben Ár: Megfizethető Gyakorlat: Kezdőknek Fogás: Ebéd
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is