Elkészítése
Az élesztőt langyos tejben 1 mokkáskanál cukorral felfuttatjuk.
A liszthez hozzáadjuk a sót, a megkelt élesztőt és annyi langyos tejet, hogy rétestészta állagú, rugalmas tésztát kapjunk. Alaposan kidagasztjuk.
A tésztát négy egyenlő részre osztjuk, és cipókat formálunk belőle.
A cipókat egyenként kerekre kinyújtjuk, majd megkenjük az olvasztott vajjal.
Mindegyik kört 8 egyenlő cikkre vágjuk, majd kívülről befelé haladva feltekerjük, és kifliket formázunk belőlük.
A kifliket sütőpapírral bélelt tepsire helyezzük.
A tojássárgáját elkeverjük a tejjel és a sóval, majd ezzel megkenjük a kiflik tetejét. Ízlés szerint megszórhatjuk szezámmaggal vagy köménymaggal.
A kifliket letakarva kb. 30 percig pihentetjük.
Előmelegített sütőben 180°C-on kb. 25-30 percig sütjük, amíg aranybarnára pirulnak.

