Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Fasírtok, gombócok

Karácsonyi különleges fasírt

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

A paprikát kicsumázzuk és apróra vágjuk a megtisztított hagymával együtt. A répát meghámozzuk és lereszeljük. A májon maradt hártyát és egyéb nem odaillő dolgokat levágjuk, megmossuk és kisebb darabokra felvágjuk. Egy nagyobb edénybe tesszük a kétféle darált húst, hozzáadjuk a kockázott bacont, a zöldségeket és ízlés szerint fűszerezzük a borsikafűvel, majoránnával, rozmaringgal, füstölt és édes […]

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
8 adag
Mennyibe kerül?
Drága
Beküldte: 2023.12.20.

Hozzávalók

Elkészítése

A paprikát kicsumázzuk és apróra vágjuk a megtisztított hagymával együtt. A répát meghámozzuk és lereszeljük.

A májon maradt hártyát és egyéb nem odaillő dolgokat levágjuk, megmossuk és kisebb darabokra felvágjuk.

Egy nagyobb edénybe tesszük a kétféle darált húst, hozzáadjuk a kockázott bacont, a zöldségeket és ízlés szerint fűszerezzük a borsikafűvel, majoránnával, rozmaringgal, füstölt és édes fűszerpaprikával, köménymaggal, sóval, borssal és hozzáadjuk a zúzott fokhagymát is.

Alaposan összedolgozzuk a masszát. Végül óvatosan beleforgatjuk a májdarabokat is.

Egy kenyérsütő vagy kalácssütő, hosszúkás formát kibélelünk bacon szeletekkel úgy, hogy a szélén túllógjon, majd a húsmasszát egyenletesen belenyomkodjuk és alufóliával befedjük.

180 fokos sütőben sütjük 1-1,5 órán át. Ekkor levesszük róla az alufóliát, óvatosan átfordítjuk egy tepsibe és szép pirosra sütjük.

Akkor szeljük, amikor langyosra hűlt.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Karácsonyi receptek Konyha: Magyar Évszak: Egész évben Ár: Drága Gyakorlat: Haladóknak Fogás: Vacsora
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is