Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.
Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Húsgombócok: A darált húst egy tálba tesszük, hozzáadjuk a rizst, a sót, a borsot, a zúzott fokhagymát és egy csipet chili port. Jól összekeverjük, majd diónyi gombócokat formázunk belőle. Ha szeretnénk, a gombócokat enyhén lisztbe forgatjuk, hogy főzés közben szebben tartsák a formájukat, de ez elhagyható. Egy tányérra tesszük, és félretesszük a leveshez. Leves: A […]

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
adag
Mennyibe kerül?
Olcsó
hogymegtudjuknezniblog
Beküldte: 2013.05.23.

A leveshez

A húsgombócokhoz

A vajgaluskához

Elkészítése

Húsgombócok:

A darált húst egy tálba tesszük, hozzáadjuk a rizst, a sót, a borsot, a zúzott fokhagymát és egy csipet chili port. Jól összekeverjük, majd diónyi gombócokat formázunk belőle.

Ha szeretnénk, a gombócokat enyhén lisztbe forgatjuk, hogy főzés közben szebben tartsák a formájukat, de ez elhagyható. Egy tányérra tesszük, és félretesszük a leveshez.

Leves:

A meghámozott karalábét almareszelőn lereszeljük, a sárgarépát vékony csíkokra vágjuk vagy szintén lereszeljük.

Egy evőkanál vajat megolvasztunk egy nagyobb fazékban, majd a karalábét és a sárgarépát 1-2 percig pároljuk rajta. Felöntjük kb. 3 liter vízzel, megsózzuk, és felforraljuk.

Amikor a leves felforrt, óvatosan beletesszük a húsgombócokat, és lassú tűzön kb. 15-20 percig főzzük, amíg a rizs teljesen megpuhul.

Ha szeretnénk, ekkor hozzáadunk egy marék zöldborsót is, hogy a leves színesebb legyen.

Vajgaluska:

A tojást egy kis tálban felverjük, hozzáadjuk a vajat és a lisztet, majd egy villával összekeverjük.

A galuskákat egy kávéskanál segítségével a gyöngyöző levesbe szaggatjuk. Kb. 3-4 percig főzzük, amíg a galuskák átfőnek és feljönnek a leves tetejére.

Habarás:

A tejfölt egy tálba tesszük, hozzáadjuk az étkezési keményítőt és 1 dl hideg vizet. Alaposan elkeverjük, majd hőkiegyenlítés céljából fokozatosan hozzáöntünk 2-3 merőkanál forró levest, közben folyamatosan keverjük.

A habarást lassan a levesbe csorgatjuk, közben kevergetjük, hogy csomómentes maradjon. Egyet forralunk rajta, majd elzárjuk a tüzet.

Ekkor szórjuk bele az apróra vágott petrezselyemzöldet, és hozzáadjuk a maradék egy evőkanál vajat, hogy az ízek teltebbek legyenek.

Tálalás:

Forrón tálaljuk, friss kenyérrel vagy pirítóssal kínálhatjuk.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Hétköznapi receptek Konyha: Magyar Évszak: Tavasz Ár: Olcsó Gyakorlat: Kezdőknek Fogás: Ebéd
hogymegtudjuknezniblog
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is