Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Sütemény receptek

Tea sütik, kekszek

Marcipánkrémes cseppek

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Tészta: A vajat a porcukorral kihabosítjuk, majd hozzákeverjük a tojások sárgáját, végül a lisztet. Az egészet homogén masszává dolgozzuk. A masszát habzsákba töltjük, aminek a végére lyukat vágunk és 3-4 cm átmérőjű korongokat nyomunk a sütőpapíros tepsibe. 180 fokos sütőben kb 10-12 perc alatt világosra sütjük. Akkor jó, ha a talpa kezd színesedni, de a […]

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 adag
Vass Laszlone
Beküldte: 2024.01.27.

HozzávalókTészta

Töltelék

Díszítés

Elkészítése

Tészta:

A vajat a porcukorral kihabosítjuk, majd hozzákeverjük a tojások sárgáját, végül a lisztet. Az egészet homogén masszává dolgozzuk.

A masszát habzsákba töltjük, aminek a végére lyukat vágunk és 3-4 cm átmérőjű korongokat nyomunk a sütőpapíros tepsibe.

180 fokos sütőben kb 10-12 perc alatt világosra sütjük. Akkor jó, ha a talpa kezd színesedni, de a teteje még világos.

Krém:

A puha vajat kihabosítjuk, majd belekeverjük a lereszelt marcipánt és a rumaromát.

Összeállítás:

Az elkészített krémmel 2-2 kisütött tésztát összeragasztunk.

A csokit feolvasztjuk, majd az összeragasztott korongok egyik felét belemártjuk. Amíg megdermed rácsra vagy sütőpapírra tesszük. Száradás előtt díszítőcukrokat szórhatunk rá.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Vasárnapi receptek Konyha: Magyar Gyakorlat: Kezdőknek Fogás: Desszert
Vass Laszlone
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is