Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Italok

Nyári hűsítők

Alkoholmentes gyömbérsör

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Az élesztőt és a cukrot egy pohár langyos (kb. 40°C) vízben elkeverjük, és 10-15 percig hagyjuk felfutni. A gyömbért lereszeljük, majd egy nagyobb kancsóba vagy üveg edénybe tesszük. Hozzáadjuk a citromok reszelt héját és kifacsart levét, valamint a gyömbérport és a mézet. A vizet kb. 50°C-ra melegítjük (ne legyen forró, mert elpusztíthatja az élesztőt), majd […]

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
perc
Mennyiség:
adag
Mennyibe kerül?
Megfizethető
ancsur68
Beküldte: 2013.06.07.

Hozzávalók

Elkészítése

Az élesztőt és a cukrot egy pohár langyos (kb. 40°C) vízben elkeverjük, és 10-15 percig hagyjuk felfutni.

A gyömbért lereszeljük, majd egy nagyobb kancsóba vagy üveg edénybe tesszük. Hozzáadjuk a citromok reszelt héját és kifacsart levét, valamint a gyömbérport és a mézet.

A vizet kb. 50°C-ra melegítjük (ne legyen forró, mert elpusztíthatja az élesztőt), majd ráöntjük a gyömbéres keverékre. Jól elkeverjük, és hozzáadjuk a felfutott élesztős vizet is.

A keveréket lazán lefedjük (pl. gézlappal vagy egy fedővel, hogy az erjedés során keletkező gázok el tudjanak távozni), majd meleg helyen hagyjuk erjedni 3-4 napig. Naponta 1-2 alkalommal megkeverjük vagy óvatosan átrázzuk.

Szűrés és palackozás:

Amikor az ital enyhén szénsavas és kellően gyömbéres ízű, szűrjük át egy finom szűrőn vagy gézlapon. Tiszta, jól zárható palackokba töltjük.

Hűtés és fogyasztás:

A kész gyömbérsört hűtőben tároljuk, és hidegen fogyasztjuk. Az erjedési folyamat a hűtőben lelassul, de teljesen nem áll meg, ezért a palackokat óvatosan kell kezelni.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Hétköznapi receptek Évszak: Egész évben Ételallergia: Vegetáriánus receptek Ár: Megfizethető Gyakorlat: Kezdőknek
ancsur68
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is