Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.
Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Az egyik almát meghámozzuk, kimagozzuk és apró kockákra vágjuk. Egy lábasban a vajon vagy margarinon a cukorral összefőzzük, majd hozzáadjuk a diót, a citrom reszelt héját és kifacsart levét. Levesszük a tűzről, és amikor kissé kihűlt, belekeverjük az egész tojást. A kiolvadt leveles tésztát lisztezett deszkán kinyújtjuk, majd körülbelül 6 egyforma téglalapra vágjuk. A tésztadarabokat […]

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
perc
Mennyiség:
adag
Mennyibe kerül?
Megfizethető
szani78
Beküldte: 2013.05.27.

Hozzávalók

Elkészítése

Az egyik almát meghámozzuk, kimagozzuk és apró kockákra vágjuk. Egy lábasban a vajon vagy margarinon a cukorral összefőzzük, majd hozzáadjuk a diót, a citrom reszelt héját és kifacsart levét. Levesszük a tűzről, és amikor kissé kihűlt, belekeverjük az egész tojást.

A kiolvadt leveles tésztát lisztezett deszkán kinyújtjuk, majd körülbelül 6 egyforma téglalapra vágjuk. A tésztadarabokat megkenjük a diós töltelékkel, úgy, hogy a szélein körülbelül 1,5 cm-t üresen hagyunk. A széleket visszahajtjuk és kissé lenyomkodjuk.

A maradék almákat héjastól negyedeljük, eltávolítjuk a magházukat, majd vékony szeletekre vágjuk. A szeleteket egymást kissé fedve a töltelék tetejére rendezzük. Egy kevés citromos vízzel megcsepegtetjük, hogy ne barnuljon meg.

A tészta széleit megkenjük a tojássárgájával, az alma tetejét megszórjuk egy kevés cukorral. Előmelegített, 175 fokos sütőben körülbelül 20-25 perc alatt aranyszínűre sütjük, figyelve, hogy a töltelék ne száradjon ki.

Porcukorral meghintve tálaljuk.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Hétköznapi receptek Konyha: Magyar Évszak: Egész évben Ár: Megfizethető Gyakorlat: Kezdőknek Fogás: Ebéd
szani78
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is