Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Kelt tészták

Legyező

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Egy kevés langyos tejben felfuttatjuk az élesztőt. A lisztet átszitáljuk, majd összekeverjük a felfuttatott élesztővel, a tojássárgákkal, a porcukorral, az olvasztott margarinnal, a sóval és a citromhéjjal. A tésztát alaposan kidagasztjuk, majd langyos helyen duplájára kelesztjük. Amikor megkelt, finoman átgyúrjuk, majd lisztezett deszkán 5 egyenlő részre osztjuk. A darabokat cipóvá formázzuk, és körülbelül 0,5 cm […]

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
perc
Mennyiség:
adag
Mennyibe kerül?
Megfizethető
szani78
Beküldte: 2013.05.27.

A tésztához

A töltelékhez

Elkészítése

Egy kevés langyos tejben felfuttatjuk az élesztőt. A lisztet átszitáljuk, majd összekeverjük a felfuttatott élesztővel, a tojássárgákkal, a porcukorral, az olvasztott margarinnal, a sóval és a citromhéjjal. A tésztát alaposan kidagasztjuk, majd langyos helyen duplájára kelesztjük.

Amikor megkelt, finoman átgyúrjuk, majd lisztezett deszkán 5 egyenlő részre osztjuk. A darabokat cipóvá formázzuk, és körülbelül 0,5 cm vastagra nyújtjuk. A kinyújtott tésztát megkenjük olajjal, majd ízlés szerint megszórjuk cukrozott kakaóporral.

A tésztát bejgliszerűen feltekerjük, majd 1 cm-es darabokra bevágjuk, de nem teljesen, csak minden hatodik bevágásnál vágjuk át teljesen. A darabokat sütőpapírral bélelt tepsire helyezzük, és még egyszer kelesztjük.

Előmelegített, 180 fokos sütőben körülbelül 20-25 perc alatt aranybarnára sütjük.

Porcukorral megszórva tálaljuk.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Hétköznapi receptek Konyha: Magyar Évszak: Egész évben Ár: Megfizethető Gyakorlat: Haladóknak Fogás: Ebéd
szani78
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is