Elkészítése
A három különböző tészta (mákos, diós, kakaós) alapanyagait három külön tálban összekeverjük. Minden tésztához egy adag tejfölt, tojást, szódabikarbónát, lisztet és cukrot keverünk, majd az adott réteghez tartozó mákot, diót vagy kakaóport is hozzáadjuk.
A masszákat sütőpapírral bélelt tepsiben (20×35 cm) egymás után, előmelegített 180-200 fokos sütőben, egyenként 10-12 perc alatt megsütjük. A lapokat teljesen kihűtjük.
Közben a tejben a búzadarát folyamatos keverés mellett sűrűre főzzük, majd hagyjuk kihűlni. Amíg a darakrém hűl, a vajat habosra keverjük a porcukorral és a vaníliás cukorral. A teljesen kihűlt búzadarás krémet összedolgozzuk a vajas krémmel.
A három lapot tetszőleges sorrendben egymásra rétegezzük, mindegyiket egyenletesen megkenjük a krémmel. A torta tetejére csokoládémáz, reszelt csokoládé vagy mandula kerülhet díszítésként.
Hűtőben pihentetjük, majd szeletelve tálaljuk.
