Elkészítése
Az élesztőt egy kevés langyos tejben és a cukorral felfuttatjuk. A lisztet egy tálba szitáljuk, hozzáadjuk a sót, majd elmorzsoljuk benne a margarint. Belekeverjük a tojássárgákat, a felfuttatott élesztőt és annyi langyos tejet, hogy lágy tésztát kapjunk. Alaposan kidagasztjuk, majd letakarva, langyos helyen 30 percig kelesztjük.
A megkelt tésztát enyhén lisztezett felületen téglalap alakúra, körülbelül fél cm vastagra nyújtjuk.
A puha margarint habosra keverjük a cukorral, a vaníliás cukorral és a reszelt citromhéjjal, majd beleforgatjuk a mazsolát. A kinyújtott tésztát egyenletesen megkenjük a krémmel.
A tésztát alulról felfelé szorosan feltekerjük, mint a bejglit, majd kb. 6 cm széles darabokra vágjuk.
Egy 24 vagy 26 cm-es kuglófformát vagy tortaformát vékonyan kikenünk olajjal, majd megszórjuk kristálycukorral. A tésztadarabokat állítva, nem túl szorosan egymás mellé helyezzük. Letakarva további 30 percig kelesztjük.
A kalácsot előmelegített 200 fokos sütőbe tesszük, majd kb. 10 perc után a hőfokot 180 fokra mérsékeljük.
Félidőben a langyos tejben feloldott cukorral és vaníliás cukorral meglocsoljuk a kalácsot, hogy szaftos maradjon.
Körülbelül 35-40 perc alatt aranybarnára sütjük.
