Elkészítése
A burgonya héját ledörzsöljük vagy meghámozzuk. Ha előtte beáztatjuk, könnyebben lejön a héja dörzsöléssel vagy kaparással. A burgonyákat mérettől függően félbe vagy négybe vágjuk.
A felkockázott szalonnát egy serpenyőben kiolvasztjuk, majd hozzáadjuk az apróra vágott hagymát. Amikor a hagyma megfonnyadt, beletesszük a burgonyát, megsózzuk, és körülbelül fél dl vizet öntünk hozzá. Fedő alatt pároljuk, amíg a burgonya megpuhul, közben a vizet hagyjuk elfőni.
Egy tűzálló tálba öntjük a megdinsztelt burgonyás keveréket. A tojásokat a tejjel felverjük, sózzuk, borsozzuk, majd egyenletesen ráöntjük a burgonyára.
Előmelegített, 200 fokos sütőben körülbelül 30 perc alatt pirosra sütjük. A sütés végén kissé összeesik, így könnyebb lesz kifordítani a tálból.
Szeletekre vágva, friss salátával tálaljuk.
