Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.
Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

A burgonya héját ledörzsöljük vagy meghámozzuk. Ha előtte beáztatjuk, könnyebben lejön a héja dörzsöléssel vagy kaparással. A burgonyákat mérettől függően félbe vagy négybe vágjuk. A felkockázott szalonnát egy serpenyőben kiolvasztjuk, majd hozzáadjuk az apróra vágott hagymát. Amikor a hagyma megfonnyadt, beletesszük a burgonyát, megsózzuk, és körülbelül fél dl vizet öntünk hozzá. Fedő alatt pároljuk, amíg […]

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
perc
Mennyiség:
adag
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább
szani78
Beküldte: 2013.05.28.

Hozzávalók

Elkészítése

A burgonya héját ledörzsöljük vagy meghámozzuk. Ha előtte beáztatjuk, könnyebben lejön a héja dörzsöléssel vagy kaparással. A burgonyákat mérettől függően félbe vagy négybe vágjuk.

A felkockázott szalonnát egy serpenyőben kiolvasztjuk, majd hozzáadjuk az apróra vágott hagymát. Amikor a hagyma megfonnyadt, beletesszük a burgonyát, megsózzuk, és körülbelül fél dl vizet öntünk hozzá. Fedő alatt pároljuk, amíg a burgonya megpuhul, közben a vizet hagyjuk elfőni.

Egy tűzálló tálba öntjük a megdinsztelt burgonyás keveréket. A tojásokat a tejjel felverjük, sózzuk, borsozzuk, majd egyenletesen ráöntjük a burgonyára.

Előmelegített, 200 fokos sütőben körülbelül 30 perc alatt pirosra sütjük. A sütés végén kissé összeesik, így könnyebb lesz kifordítani a tálból.

Szeletekre vágva, friss salátával tálaljuk.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Hétköznapi receptek Konyha: Magyar Évszak: Egész évben Ár: Kicsit drágább Gyakorlat: Kezdőknek Fogás: Vacsora
szani78
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is