Elkészítése
A rizst bő vízben 5 percig főzzük, majd leszűrjük. Egy nagyobb lábosban összekeverjük a tejet, a cukrot, a vaníliás cukrot, a citrom reszelt héját és a rizst, majd alacsony hőfokon puhára főzzük. Ezután hagyjuk kihűlni.
A zselatint fél dl vízben elkeverjük, majd félretesszük. A habtejszínt a porcukorral kemény habbá verjük, és óvatosan a kihűlt rizshez keverjük. A zselatint kis lángon kevergetve feloldjuk, ügyelve arra, hogy ne forrjon fel. Hozzáadunk néhány kanál tejberizst, simára keverjük, majd az egészet a többi rizshez forgatjuk.
A masszát vízzel kiöblített formába öntjük, lefedjük, és egy éjszakára hűtőbe tesszük. Másnap eltávolítjuk a forma karimáját, és egy tálra borítjuk a tortát. Eperrel és citromfűlevelekkel díszítjük.
Tipp: A torta közepébe is tehetünk epret, és ha piros zselatint keverünk hozzá, rózsaszínes árnyalatot kapunk.
