Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

A tökéletes házi hamburger titka

Itt a tavasz, itt az ideje csapni egy jó kis "hambi partyt"! Hívd át a barátokat és készítsétek el a város legjobb hamburgerét! 
Beküldte: 2015.03.07.

Nem kell hozzá más, mint pár darab finom, házi készítésű puffancs, jó kis húspogácsák minimál fűszerezéssel és rengeteg földi jó, spékelés gyanánt.

Ne is húzzuk tovább a szót, nézzük mi kell a tökéletes házi hamburgerhez!

Hozzávalók 10 hamburgerhez:

A húspogácsához

  1. 1 kg darált hús (sertés-marha feles arányban)
  2. őrölt bors
  3. 1 fej hagyma lereszelve
  4. 1 tojássárgája
  5. só a sütéskor

A hamburgerzsemléhez:

  1. 68 dkg liszt
  2. 6,8 dkg porcukor
  3. 6,8 dkg vaj
  4. 6,8 dkg tojás sárgája (kb. 3 nagyobb tojásé – de nekem 4 volt)
  5.  5 dkg élesztő
  6. 8 g só
  7. 3,3 dl langyos tej

Összeállításhoz:

  1. ketchup, mustár, majonéz
  2. csemege uborka szeletek
  3. pirított hagymakarikák, bacon (sütve)
  4. paprika, paradicsom karikák
  5. salátalevelek
  6. lapka sajt
  7. chili szósz

[wp_ad_camp_5]

A zsemlék elkészítése:

Az összetevőket gyúrjuk össze, majd 20 percig pihentessük. Nagyon szép tésztát kapunk, sima felülettel.

Ezután gyúrjuk át a tésztát és újabb 20 percig pihentessük. Osszuk 10 egyenlő részre (azt hiszem 13 dkg-os darabok lettek) a tésztát és formázzunk zsemléket.

Ezeket helyezzük szilikonos sütőpapírral fedett tepsire, és kenjük meg egész tojással. Egy tepsire csak 5 db-ot tegyünk egymástól tisztes távolságra.

zsemlenemkés

Ne zavarjon meg a kis méret, bizony jócskán megnőnek majd. :)

Kelesszük 35-40 percig majd kenjük le ismét egész tojással és meg is szórhatjuk szezámmaggal.

190 fokos sütőben 15-20 perc alatt süssük készre!

zsemle

A húspogácsák elkészítése:

A húspogácsák nem igényelnek sok munkát. Összegyúrjuk a húst a tojássárgájával, a hagymával és borsozzuk jó módon. Ne sózzuk, csak sütéskor!

[wp_ad_camp_5]

Ebből én egy nagy ételformázó gyűrű segítségével, sütőpapíron készítsünk pogácsákat, egy boros pohár aljával egyengetve simára. Nagyobb átmérőjűre készítsük, mint gondoljuk, mert sütés közben összeugrik. Egyenletes vastagságú legyen a pogácsa és a szélek ne legyenek töredezettek.

Lefedve, hűtőben tartjuk addig, amíg nem sütjük őket.

pogacsa

A sütés és összeállítás:

A legjobb buli, ha a szabadban sütjük tárcsán, de természetesen a konyhában, serpenyőben is elkészíthető.

A húsoknak sütés előtt sózzuk és borsozzuk. Elég nekik körülbelül 10 perc sütés oldalanként. A hússal együtt megpiríthatjuk a hagymát, a bacont és a bucikat is.

hambisül

Tetszett? Irány a Nassoló Naplopó blog!

Beküldte: 2015.03.07.