Nem kell hozzá más, mint pár darab finom, házi készítésű puffancs, jó kis húspogácsák minimál fűszerezéssel és rengeteg földi jó, spékelés gyanánt.
Ne is húzzuk tovább a szót, nézzük mi kell a tökéletes házi hamburgerhez!
Hozzávalók 10 hamburgerhez:
A húspogácsához
- 1 kg darált hús (sertés-marha feles arányban)
- őrölt bors
- 1 fej hagyma lereszelve
- 1 tojássárgája
- só a sütéskor
A hamburgerzsemléhez:
- 68 dkg liszt
- 6,8 dkg porcukor
- 6,8 dkg vaj
- 6,8 dkg tojás sárgája (kb. 3 nagyobb tojásé – de nekem 4 volt)
- 5 dkg élesztő
- 8 g só
- 3,3 dl langyos tej
Összeállításhoz:
- ketchup, mustár, majonéz
- csemege uborka szeletek
- pirított hagymakarikák, bacon (sütve)
- paprika, paradicsom karikák
- salátalevelek
- lapka sajt
- chili szósz
[wp_ad_camp_5]
A zsemlék elkészítése:
Az összetevőket gyúrjuk össze, majd 20 percig pihentessük. Nagyon szép tésztát kapunk, sima felülettel.
Ezután gyúrjuk át a tésztát és újabb 20 percig pihentessük. Osszuk 10 egyenlő részre (azt hiszem 13 dkg-os darabok lettek) a tésztát és formázzunk zsemléket.
Ezeket helyezzük szilikonos sütőpapírral fedett tepsire, és kenjük meg egész tojással. Egy tepsire csak 5 db-ot tegyünk egymástól tisztes távolságra.

Ne zavarjon meg a kis méret, bizony jócskán megnőnek majd. ![]()
Kelesszük 35-40 percig majd kenjük le ismét egész tojással és meg is szórhatjuk szezámmaggal.
190 fokos sütőben 15-20 perc alatt süssük készre!

A húspogácsák elkészítése:
A húspogácsák nem igényelnek sok munkát. Összegyúrjuk a húst a tojássárgájával, a hagymával és borsozzuk jó módon. Ne sózzuk, csak sütéskor!
[wp_ad_camp_5]
Ebből én egy nagy ételformázó gyűrű segítségével, sütőpapíron készítsünk pogácsákat, egy boros pohár aljával egyengetve simára. Nagyobb átmérőjűre készítsük, mint gondoljuk, mert sütés közben összeugrik. Egyenletes vastagságú legyen a pogácsa és a szélek ne legyenek töredezettek.
Lefedve, hűtőben tartjuk addig, amíg nem sütjük őket.

A sütés és összeállítás:
A legjobb buli, ha a szabadban sütjük tárcsán, de természetesen a konyhában, serpenyőben is elkészíthető.
A húsoknak sütés előtt sózzuk és borsozzuk. Elég nekik körülbelül 10 perc sütés oldalanként. A hússal együtt megpiríthatjuk a hagymát, a bacont és a bucikat is.
