Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Az áfonya csodás hatásai – Ráadás 5 szuper recept

Az áfonya nagyon finom és közkedvelt gyümölcs. Ez a természetes finomság vitaminokban is bővelkedik, a fogyasztása pedig nagyon jót tesz a szervezetünknek! A vörös- és a fekete áfonyának is magas az antioxidáns tartalma. Számtalan -féle vitamint tartalmaznak, többek között az egyik legkiválóbb C-vitamin forrás! Megtalálható benne az A- és B-vitamin is, valamint magas a kalcium, vas, mangán, magnézium, cink és foszfor tartalma is.
Beküldte: 2016.07.08.

Antioxidáns hatásának köszönhetően számtalan betegség megelőzésében szerepet játszhat a fogyasztása! A szív- és érrendszeri megbetegedések, illetve a rák kialakulásának esélyét is csökkenti ha rendszeresen fogyasztjuk ezt a nagyszerű gyümölcsöt.

A fekete áfonya növényi inzulint is tartalmaz, amelynek köszönhetően a látást is javítja. Emellett reuma, felső légúti megbetegedések, vérnyomás gondok, ekcéma, pikkelysömör esetén is érzékelhetőek a jótékony hatásai. A népi gyógyászatban régóta használják, nem csak az immunrendszer erősítésének céljából, hanem a fent említett betegségek tüneteinek enyhítésére is! Ezt a gyümölcsöt a cukorbetegséggel küszködők is fogyaszthatják, mivel csökkenti a magas vércukorszintet!

[wp_ad_camp_5]

A vörös áfonya vesetisztító hatású, illetve húgyúti fertőzések esetén is segítséget jelenthet. A vérkeringés problémák esetén is ajánlott az áfonya fogyasztása, hiszen ez a gyümölcs javítja a vérkeringést is. A visszeres panaszok és már érrendszeri gondok esetén is ajánlott az áfonya fogyasztása!

Az áfonya tehát az egyik legfantasztikusabb gyümölcs, amely számtalan betegség kialakulásának a megelőzésében segíthet. A már kialakult betegségek esetén is gyorsítja a felépülést! Az áfonyát akár önmagában is fogyaszthatjuk, de gyümölcssalátába téve, vagy turmixokban is remek az íze. Amennyiben dzsemként, vagy lekvárként fogyasztjuk a hatása egy kicsit csökken, de ettől függetlenül így is számtalan fontos vitamin megmarad benne a főzés során is.

A gyógyszertárakban már áfonya kapszula is kapható. Ez a készítmény természetes alapú sejt és érvédő hatású. Amennyiben lehetőségünk van rá, érdemes a bogyós gyümölcsöt friss állapotában minél nagyobb mennyiségben fogyasztanunk, amilyen gyakran csak lehetséges, ha szeretnénk kihasználni a jótékony élettani hatásait.

Áfonyás finomságok:

Ökörszem áfonyával

okorszem

Hozzávalók:

  1. 1,5-2 dl langyos tej (ha lehet, házi)
  2. 5 dkg porcukor
  3. 35 dkg sima liszt
  4. 3 g száraz élesztő, vagy 1 dkg friss
  5. 3 dkg vaj

A recept ide kattintva folytatódik >>>

Áfonyás pite

pite

Hozzávalók:

  • 15 dkg liszt
  • 10 dkg vaj
  • 5 dkg cukor
  • 1 vaníliás cukor
  • 1 tojássárgája

A recept ide kattintva folytatódik >>>

[wp_ad_camp_5]

Áfonyás sajttorta pohárkrém

poharkrem

Hozzávalók:

  1. 15-20 dkg áfonya
  2. 3 ek kristálycukor
  3. 1 cs vaníliás cukor
  4. 15 dkg Győri Édes keksz
  5. 25 dkg mascarpone
  6. 2 dl habtejszín
  7. porcukor
  8. 1/2 citrom leve
  9. reszelt citromhéj

A recept ide kattintva folytatódik >>>

Áfonyás fagyi

afonyas

Hozzávalók:

  1. 3 csésze áfonya(lehet fagyasztott is)
  2. 4 dl natúr joghurt
  3. 3 ek citromlé
  4. 1 csésze cukor
  5. 1 dl tej
  6. csipet só
  7. pici fahéj

A recept ide kattintva folytatódik >>>

Áfonyás szelet

afonyas

Hozzávalók:
Tészta:

  1. 30 dkg liszt
  2. fél csomag sütőpor
  3. 2 ek kakaópor
  4. 15 dkg cukor
  5. 2 dl narancslé
  6. 4 tojás
  7. 10-15 dkg áfonya
  8. 2 dl olaj

A recept ide kattintva folytatódik >>>

Beküldte: 2016.07.08.