Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

7 savanyúság recept, amit ki kell próbálnod

Mindegy, hogy a csalamádét, vagy a kovászos uborkát szereted jobban, itt mindkettőből találsz tökéleteset!
Beküldte: 2016.07.05.

1 . Nyári savanyúság télire

nyeri

Recept:

  1. 2 kg uborka
  2. 2 kg káposzta
  3. 1 kg hagyma
  4. 1 kg paprika
  5. 0,5 kg sárgarépa
  6. 7 dkg só
  7. 1 kg cukor
  8. 3 dl 20 %-os ecet
  9. 1 kávéskanál nátrium-benzoát
  10. 1 kávéskanál borkén

A recept ide kattintva folytatódik >>>

2. Lengyel sós buorka

lengyel

Hozzávalók:

  1. 10 kg uborka
  2. kb. 5-6 csomag kapor
  3. 5-6 fej fokhagyma
  4. kb. 8 liter forralt, meleg víz
  5. 8 ek só (minden literhez egy ek sót kell számolni)

A recept ide kattintva folytatódik >>>

3. Kenyérrel kovászolt uborka

koviubi

Hozzávalók:

  1. 2,6 kg fürtös uborka
  2. Fél fej fokhagyma csíkokra vágva, (így jobban kioldódik aromája)
  3. 1 nagyobb csokor friss kapor
  4. 1 pici csilipaprika
  5. 1,5 l. meleg víz,
  6. a víz minden literéhez, 1 ek. só. (1,5 ek. az egész üveghez)
  7. 1 szelet kenyér a tetejére
  8. Friss kakukkfű, és pici csombor (borsikafű) is került az üvegbe

A recept ide kattintva folytatódik >>>

4. Kakukkfüves savanyított karfiol

karfiol

Hozzávalók:
(3 db 7 dl-es üveghez)

  1. 2 kis fej karfiol
  2. 1 l víz
  3. 1,5 ek kristálycukor
  4. 1,5 ek só
  5. 1 ek szemes bors
  6. 1 ek fekete mustármag
  7. 5 babérlevél
  8. 3,5 dl 10 %-os ecet

A recept ide kattintva folytatódik >>>

5. Gyors uborka (már aznap fogyasztható)

gyorsubi

Hozzávalók:

  1. 1 liter folyadékhoz:
  2. 10 dkg cukor
  3. 1 liter víz
  4. 1 ek só
  5. 75 ml 20%-os ecet
  6. 1 csomag kapor
  7. 1 fej hagyma
  8. üvegenként 1-1 chili vagy más erős paprika
  9. egész bors
  10. mustármag
  11. babér levél
  12. torma
  13. 1-1,5 kg uborka

A recept ide kattintva folytatódik >>>

6. Csalamádé

csali

Hozzávalók:

  1. 1 közepes fej káposzta
  2. 1 kígyóuborka
  3. 1 nagy szál sárgarépa
  4. 3 közepes fej vöröshagyma
  5. 30 g só
  6. 120 g cukor
  7. 150 ml 10%-os ecet (vagy 75 ml 20%-os)

A recept ide kattintva folytatódik >>>

7. Vödrös vegyes savanyúság

vodros

Hozzávalók 10 literes vödörhöz:

  1. 4 liter víz
  2. fél liter 20%-os ecet
  3. 12 dkg só
  4. 68 dkg cukor
  5. 4-5 babérlevél
  6. 1/4 csomag mustármag
  7. 1/4 csomag egész bors
  8. 2 dkg borkénpor
  9. 1 kávéskanál nátrium benzonát
  10. 3-4 meggyfa levél
  11. 1-2 kisebb diófa levél
  12. paprika – ketté vágva és kimagozva több fér bele
  13. zöld paradicsom
  14. karfiol
  15. erős paprika
  16. apró hagyma
  17. még lehet bele tenni ízlés szerint bármilyen zöldségfélét.

A recept ide kattintva folytatódik >>>

Beküldte: 2016.07.05.