Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.
Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

A tojássárgákat a porcukorral habosra keverjük, majd hozzáadjuk a zsemlemorzsát és a darált diót. A tojásfehérjékből kemény habot verünk, és óvatosan beleforgatjuk a diós masszába. A tésztát sütőpapírral bélelt, kb. 21×27 cm-es tepsibe simítjuk, és 180 fokra előmelegített sütőben 12-15 perc alatt megsütjük. Hagyjuk teljesen kihűlni. A krémhez a pudingport a tejjel simára keverjük, majd […]

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
perc
Mennyiség:
adag
Mennyibe kerül?
Megfizethető
b-ors
Beküldte: 2013.05.27.

Hozzávalók

Krém

Tetejére

Elkészítése

A tojássárgákat a porcukorral habosra keverjük, majd hozzáadjuk a zsemlemorzsát és a darált diót. A tojásfehérjékből kemény habot verünk, és óvatosan beleforgatjuk a diós masszába.

A tésztát sütőpapírral bélelt, kb. 21×27 cm-es tepsibe simítjuk, és 180 fokra előmelegített sütőben 12-15 perc alatt megsütjük. Hagyjuk teljesen kihűlni.

A krémhez a pudingport a tejjel simára keverjük, majd folyamatos keverés mellett sűrűre főzzük. Teljesen kihűtjük. A vajat a porcukorral habosra keverjük, majd apránként a kihűlt pudinghoz adjuk, és sima, krémes állagúra dolgozzuk.

A kihűlt tésztát hosszában kettévágjuk, az egyik lapot megkenjük a vaníliás krémmel, majd a másik lapot ráhelyezzük.

A csokoládét az olajjal vízgőz felett megolvasztjuk, és egyenletesen bevonjuk vele a süteményt. A tetejét félbevágott diószemekkel díszítjük.

A süteményt hűtőbe tesszük, hogy az ízek összeérjenek és a csokoládé megdermedjen.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Vasárnapi receptek Konyha: Magyar Évszak: Egész évben Ételallergia: Gluténmentes receptek Ár: Megfizethető Gyakorlat: Kezdőknek Fogás: Desszert
b-ors
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is