Elkészítése
A tojások sárgáját habosra keverjük 15 dkg cukorral, a vaníliás cukorral, az étolajjal és a vízzel. A lisztet összekeverjük a kakaóporral és a sütőporral. A tojások fehérjét a maradék 5 dkg cukorral kemény habbá verjük. A tojáshabot óvatosan beleforgatjuk a tojássárgás masszába, majd hozzáadjuk a kakaós lisztet.
Egy 22×38 cm-es tepsit sütőpapírral kibélelünk, beleöntjük a masszát, majd 180 fokra előmelegített sütőben tűpróbáig sütjük. A kihűlt tésztát két egyforma lapba vágjuk.
A csokoládét vízgőz felett felolvasztjuk 1 evőkanál étolajjal, majd a felső tésztalapot egyenletesen bevonjuk vele.
A habtejszínt kemény habbá verjük, majd 1/3-át félretesszük. A maradék habhoz hozzákeverjük az olvasztott csokoládét. Az alsó tésztalapon elsimítjuk a csokis tejszínhabot, majd rákenjük a fehér habot.
A felső tésztalapot előre kockákra vágjuk, majd így helyezzük a tejszínhab tetejére. A süteményt hűtőbe tesszük legalább egy órára, hogy összeálljon.
