Elkészítése
Az almát meghámozzuk, lereszeljük, majd a cukorral egy lábasban közepes lángon megpároljuk. Amikor már a leve nagy részét elpárologtatta, a pudingport kevés hideg vízzel csomómentesre keverjük, majd az almához öntjük. Folyamatos keverés mellett addig főzzük, amíg besűrűsödik. Hagyjuk teljesen kihűlni.
A mascarponét a vaníliás cukorral kikeverjük. A habtejszínt kemény habbá verjük, majd óvatosan összeforgatjuk a mascarponés krémmel.
Egy kapcsos tortaforma alját kirakjuk keksszel vagy babapiskótával. Erre egy réteg párolt almát kenünk, majd egy réteg mascarponés-tejszínes krémet simítunk rá. Ezt a rétegzést még kétszer megismételjük, és a tetejére a tejszínes krém kerül.
A sütemény tetejét pirított mandulával, dióval vagy mogyoróval megszórjuk. Fogyasztás előtt legalább 4 órára hűtőbe tesszük, hogy a keksz megpuhuljon és az ízek összeérjenek.
