Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Sütemény receptek

Báránytorta

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

A tojások sárgáját habosra keverjük a hideg vízzel, majd hozzáadjuk a cukrot, a lisztet és a citromlevet vagy citromhéjat. A tojások fehérjét kemény habbá verjük, és óvatosan a masszához forgatjuk. A bárányformát alaposan kizsírozzuk és liszttel meghintjük, hogy ne ragadjon bele a tészta. Beleöntjük a masszát, majd 150 fokra előmelegített sütőben kb. 30 percig sütjük […]

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
adag
Mennyibe kerül?
Olcsó
vicuska1
Beküldte: 2013.05.28.

Hozzávalók

Krémhez

Elkészítése

A tojások sárgáját habosra keverjük a hideg vízzel, majd hozzáadjuk a cukrot, a lisztet és a citromlevet vagy citromhéjat. A tojások fehérjét kemény habbá verjük, és óvatosan a masszához forgatjuk.

A bárányformát alaposan kizsírozzuk és liszttel meghintjük, hogy ne ragadjon bele a tészta. Beleöntjük a masszát, majd 150 fokra előmelegített sütőben kb. 30 percig sütjük (tűpróbával ellenőrizzük).

A krém elkészítése:

A tej felét a cukorral felforraljuk. A lisztet csomómentesre keverjük a tej másik felével, majd a forró tejhez öntjük, miközben folyamatosan keverjük. Addig főzzük, amíg besűrűsödik, majd hagyjuk teljesen kihűlni.

A vajat habosra keverjük a porcukorral, majd apránként hozzáadjuk a kihűlt főzött krémet. Ízlés szerint citromlével vagy rumaromával ízesítjük.

A kihűlt tésztát óvatosan hosszában kettévágjuk, majd megtöltjük a krémmel. A maradék krémmel bevonjuk a bárány alakú tortát, és tetszés szerint díszítjük.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Húsvéti receptek Konyha: Magyar Évszak: Tavasz Ételallergia: Vegetáriánus receptek Ár: Olcsó Gyakorlat: Haladóknak Fogás: Desszert
vicuska1
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is