Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Hal az ünnepi menüben! Hagyományos és modern módon elkészítve, különleges ízekkel kombinálva

Ti olyan család vagytok, akiknél a hal szerepel a karácsonyi menüben? Ha igen, akkor azért, ha nem, akkor pedig azért nézzetek szét ebben a válogatásban! Vannak itt hagyományos és modernebb ételek is. Mindenki megtalálja a neki tetsző ízvilágot.
Beküldte: 2022.12.05.

1.Bajai halászlé

Hozzávalók:

  1. 3 kg hal (lehet bármely féle, jelenesetben ponty, de a vegyes hal is nagyon finom!
  2. 50 dkg vöröshagyma
  3. 6-7 evőkanál jóféle házi fűszerpaprika
  4. 1 deci száraz, testes vörösbor
  5. 2 db érett paradicsom
  6. ízlés szerint cseresznye illetve chilipaprika

A recept ide kattintva folytatódik! >>>

2.Farkassügér filé halmártással

Hozzávalók:

  1. 2 db farkassügér
  2. só (ízlés szerint)
  3. őrölt színes bors (ízlés szerint)
  4. 1 kk halfűszerkeverék
  5. 1/2 citrom leve
  6. 3 dkg vaj
  7. 2-3 ek olívaolaj

A recept ide kattintva folytatódik! >>>

3.Halászlé pontyból

Hozzávalók:

  1. 1,5 kg tisztított ponty
  2. 6 db törpeharcsa
  3. 1 ponty feje
  4. 2 db keszeg
  5. 2 db kárász
  6. többféle apró hal
  7. 1 nagy fej vöröshagyma
  8. bors ízlés szerint
  9. 3 ek pirospaprika
  10. 2 dl házi paradicsomlé vagy 1 kis paradicsom konzerv
  11. 1,5 dl vörösbor
  12. 2 chilipaprika

A recept ide kattintva folytatódik! >>>

4.Rántott hal krumplisalátával

Hozzávalók:

  1. 4 db halfilé
  2. só, bors
  3. fél citrom leve
  4. zsemlemorzsa
  5. liszt
  6. tojás
  7. étolaj a sütéshez

A recept ide kattintva folytatódik! >>>

5.Tonhallal töltött gombafej

Hozzávalók:

  1. 3 nagy gombafej
  2. 1 halfilé
  3. 0,5 marék szárított vargánya
  4. 0,5  marék reszelt sajt (ementáli, parmezán, füstölt copfocska keverék)
  5. petrezselyemzöld
  6. frissen őrölt bors
  7. 1 ek olaj
  8. diónyi vaj
  9. 1 kisebb darab (2×2 cm nagyságú) póréhagyma

A recept ide kattintva folytatódik! >>>

6.Gyors, szálkamentes halászlé

Hozzávalók:

  1. 3 nagy fej vöröshagyma
  2. 2-3 kiskanál őrölt fűszerpaprika
  3. 3 db 20 dkg-os halászlé sűrítmény
  4. 50 dkg halbelsőség
  5. 1 kg szürkeharcsa vagy afrikai harcsa filé
  6. ízlés szerint só
  7. 2 ek piros arany

A recept ide kattintva folytatódik! >>>

7.Pikáns tárkonyos halleves

Hozzávalók:

  1. 50 dkg afrikai harcsafilé
  2. 2 közepes fej vöröshagyma
  3. 2 gerezd fokhagyma
  4. 2 kisebb burgonya
  5. 4 ek (lm) tejföl
  6. 2 dl száraz fehérbor
  7. 1,5 l víz
  8. 2 babérlevél
  9. 0,5 citrom frissen facsart leve
  10. 0,5 csokor petrezselyem
  11. 1 ek szárított tárkony
  12. ízlés szerint só
  13. frissen őrölt fehér bors

A recept ide kattintva folytatódik! >>>

8.Palacsintabundás halszeletek citromosan

Hozzávalók:

  1. 4 nagyobb szelet hal
  2. 1-1 csipet só, bors
  3. 0,3 citrom leve
  4. 1 csésze liszt a forgatáshoz (kb 2 dl)

A recept ide kattintva folytatódik! >>>

 

Beküldte: 2022.12.05.