Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Az öt zöldség, ami egészségesebb főve, mint nyersen!

Szereted a zöldségeket? Te is azt gondolod, hogy nyersen a legtáplálóbbak? Nos, lehet, hogy meg kellene változtatnod a hozzáállásodat! Az igazság az, hogy néhány zöldség egészségesebb, sütve, vagy főzve!
Beküldte: 2023.05.12.

1. Sütőtök

A sütőtök szép, narancssárga színű ,mivel hogy tele van béta-karotinnal. A béta-karotin egy antioxidáns, amely segíti az immunrendszert és véd a szív- és érrendszeri betegségektől. Azonban a béta-karotin csak akkor változik A-vitaminná, ha hőkezeljük!

Tehát, ha szereted a sütőtököt, akkor hajrá! Irány a sütő!

2. Spenót

A spenót tele van vassal és vitaminokkal, és az egyik legjobb zöldség, amely segít növelni a vörösvértest-számot.

Azonban nyersen nehéz felszívódni az általa kínált vasat. Viszont, ha a spenótot megfőzzük, a vas könnyebben felszívódik és szervezetünk hatékonyabban tudja hasznosítani.

3. Paradicsom

A paradicsomok nagyon egészségesek, mivel tele vannak C-vitaminnal és antioxidánsokkal.

Azonban a paradicsomban található likopin csak akkor szívódik fel, ha hőkezelésnek vetjük alá a zöldséget.

Tehát, ha szereted a paradicsomot, akkor készítsd el szószként vagy főzött ételekbe, hogy a likopin teljes egészében ki tudjon bontakozni.

4. Répa

A répa tele van rosttal, vitaminokkal és ásványi anyagokkal. Azonban nyersen nehéz emészteni, és sokak számára a rosttartalma miatt túlságosan kemény.

Ha azonban megfőzzük a répát, akkor a rostok lágyabbak lesznek és szervezetünk könnyebben tudja hasznosítani a tápanyagokat.

5. Brokkoli

Broccoli.

A brokkoli tele van vitaminokkal és antioxidánsokkal, és nagyon jól jön az immunrendszerünknek.

Azonban a brokkoli nyersen fogyasztva, nehéz emészteni, és sokak számára kihívást jelent. Ha a brokkolit főzzük, akkor a rostok

Beküldte: 2023.05.12.