Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

A legjobb tésztaszószok, amiket gyorsan elkészíthetsz

Mikor kevés az időd vagy hőség van és nem szeretnél órákon át a tűzhely mellett állni, gyors tésztaszószokat pillanatok alatt összedobhatsz. A következő receptekkel 15 perc alatt csodás ételeket készíthetsz. Míg fő a tészta, el is készülsz velük, de nem csak gyorsak, hanem az ízek terén sem hagynak kívánnivalót maguk után!
Beküldte: 2023.10.03.

1 Villámgyors fokhagymás-paradicsomos szósz

Hozzávalók:

  1. 2 evőkanál olívaolaj
  2. 3 gerezd fokhagyma
  3. 800 g darabolt paradicsom konzerv
  4. 1 teáskanál szárított bazsalikom
  5. só és bors

Így készítsd el:

Egy serpenyőben alacsony lángon forrósítsd fel az olívaolajat, add hozzá a fokhagymát, majd pirítsd kb. 2 percig, hogy megpuhuljon.
A darabolt paradicsomot keverd hozzá, add hozzá a bazsalikomot, sózd, borsozd. Időnként keverd meg és süsd kb. 15-20 percig, míg jól besűrűsödik. Forrón tálald bármilyen tésztához.

2. Alfredo-szósz

Fettuccine-metélttel lesz az igazi ez a krémes, vajas-sajtos tésztaszósz.

Hozzávalók:

  1. 5 dkg vaj
  2. 1 gerezd fokhagyma
  3. 2,5 dl tejszín
  4. 20 dkg reszelt parmezán
  5. fél csokor friss petrezselyem

Így készítsd el:

A vajat egy serpenyőben olvaszd meg, de ügyelj rá, hogy ne forrald fel.
Add hozzá a tejszínt és forrald fel a vajjal együtt.
Ha forr, add hozzá a zúzott fokhagymát és fokozatosan adagold hozzá a parmezánt. Annyi sajtot tegyél bele, amennyire sűrűre szeretnéd a szószt. Minél több parmezán kerül a szószba, annál krémesebb, sűrűbb állagú lesz.
Tálalás előtt kever hozzá a petrezselyemzöldet.

3 . Citromos-ricottás szósz

Bucatini vagy spagetti mellé készítsd.

Hozzávalók:

  1. 1 bögre ricotta
  2. fél bögre parmezán vagy pecorino sajt
  3. fél bögre extra szűz olívaolaj
  4. 1 citrom leve és héja reszelve
  5. frissen őrölt bors, só
  6. egy csipetnyi őrölt chili
  7. frissen aprított bazsalikom

Így készítsd el:

Egy közepes méretű tálban keverd össze a ricottát, a sajtot, az olívaolajat, a citrom héját és levét.
Sózd és borsozd, szórd meg a chilivel is.
Forgasd össze a frissen főtt tésztával, majd tálaláshoz apríts rá friss bazsalikom levelet és locsold meg egy kevés olívaolajjal.

Krémes szósz spenóttal

Hozzávalók:

  1. 1 evőkanál olívaolaj
  2. 3 gerezd fokhagyma összezúzva
  3. 450 g bébispenót
  4. 150 g krémsajt
  5. 30 g firssen reszelt parmezán
  6. ¼ teáskanál őrölt szerecsendió
  7. só, bors

Így készítsd el:

Egy serpenyőben közepes lángon hevítsd az olívaolajat.
Add hozzá a fokhagymát és pirítsd 1-2 percig.
Add hozzá a spenót egy részét és sózd meg. A következő adag spenótot akkor tedd hozzá, mikor az előző már megfonnyadt.
Ha a spenót megfonnyadt, keverd hozzá a krémsajtot és a tészta főzővizéből kb. ⅓ bögrényit.
Reszeld bele a parmezánt és keverd hozzá a szerecsendiót is.
Tálaláskor locsold meg kevés olívoalajjal és szórd meg frissen őrölt feketeborssal, valamint parmezánnal.

Brokkoli pesztós szósz

Hozzávalók:

  1. 1 fej brokkoli rózsáira szedve
  2. 1 bögre friss bazsalikom
  3. fél bögre olívaolaj
  4. ¼ bögre frissen reszelt parmezán
  5. ¼ bögre mandula
  6. 1 gerezd fokhagyma összezúzva
  7. 1 teáskanál só

Így készítsd el:

Cutterben aprítsd össze a brokkolit a bazsalikom levelekkel és öntsd hozzá az olajat is.
Add hozzá a parmezánt, a mandulát, a fokhagymát, a sót és addig aprítsd, míg szinte teljesen egynemű lesz. Ha szeretnéd, hogy harapható darabok is maradjanak benne, előbb kevesebb ideig turmixold.
Légmentesen lezárható tégelyben ez a tésztaszósz 1 hétig eltartható.

Beküldte: 2023.10.03.