Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

10 kihagyhatatlan csirkés recept ebédre

A csirke, mint alapanyag, rendkívül sokoldalú és praktikus választás a konyhában. Szinte nincs is olyan része, amit ne lehetne ízletesen felhasználni, legyen szó akár a mellről, combokról vagy akár a zúzáról. Ez a sokszínűség teszi lehetővé, hogy a csirke minden formában megállja a helyét. Ezek a receptek tökéletes választások lehetnek a hétvégi összejövetelekhez, ahol a csirke ízvilágának gazdagsága mellett a különféle elkészítési módok is bemutatásra kerülnek. Készüljön a hétvége, hiszen ezekkel a receptekkel valóban emlékezetes lakomát varázsolhat az asztalra!
Beküldte: 2024.02.01.

1 . Mustáros csirkefalatok zöldborsóval

Hozzávalók:

  1. 60 dkg csirkecomb filé
  2. frissen őrölt bors
  3. 1 ek liszt
  4. 1 ek vaj
  5. 3 ek olívaolaj
  6. 5 szál újhagyma fehér része
  7. 1 csokor petrezselyemzöld
  8. 2 dl száraz fehérbor
  9. 3 dl húsalaplé
  10. 2 ek mézes mustár
  11. 60 dkg frissen kifejtett borsó
  12. 2 dl főzőtejszín
  13. 1 ek krémsajt

A recept ide kattintva folytatódik! »»»

2. Bajor csirke

Hozzávalók:

  1. 800 g csirkemell
  2. 300g gomba ( a friss jobb, de lehet konzerv is)
  3. 1 fej hagyma
  4. 200g fagyasztott borsó
  5. 2 db sárgarépa
  6. 375 g tejföl
  7. bors

A recept ide kattintva folytatódik! »»»

3. Zöldséges tepsis csirke

Hozzávalók:

  1. 6 db csirke felső combfilé
  2. 1 szál póréhagyma
  3. 4 szilvaparadicsom
  4. 1 szál zellerszál
  5. 1 tv paprika
  6. 1 ág rozmaring
  7. bors
  8. 4 ek olívaolaj

A recept ide kattintva folytatódik! »»»

4. Füstölt tarjával és tojással töltött csirkecombok

Hozzávalók:

  1. 3 db egész csirkecomb
  2. 20 dkg füstölt tarja
  3. 2 db főtt  tojás (felkockázva)
  4. 2 db áztatott zsemle
  5. só, bors, petrezselyemzöld, kakukkfű

A recept ide kattintva folytatódik! »»»

5. Burkolt csirkecombok

Hozzávalók:

  1. 6 csirke felsőcomb
  2. 4 ek tejföl
  3. 1 csokor aprított petrezselyemzöld
  4. fél fej lilahagyma apróra vágva
  5. 2 gerezd zúzott fokhagyma
  6. só, bors ízlés szerint
  7. 15 dkg reszelt sajt
  8. 12 szelet bacon
  9. kevés olaj

A recept ide kattintva folytatódik! »»»

6. Sajtos-gombás csirkemell

Hozzávalók:

  1. 4 db csirkemell filé
  2. egy vöröshagyma
  3. 20 dkg csiperke gomba
  4. petrezselyemzöld
  5. só, bors
  6. egy csomag mozzarella
  7. 10 dkg reszelt sajt
  8. 2 evőkanál olaj
  9. 1 tk vaj
  10. 2 db paradicsom
  11. 1 evőkanál rozsliszt
  12. 1 teáskanál fűszerpaprika

A recept ide kattintva folytatódik! »»»

7. Abbahagyhatatlan csirke

Hozzávalók:

  1. 4 db csirkecomb
  2. 4 ek finomliszt
  3. 1 tk piros paprika
  4. 1 tk só
  5. 1 tk őrölt bors
  6. 1 tk őrölt kömény
  7. 330 gramm tejföl
  8. 4 gerezd zúzott fokhagyma
  9. 20 dkg reszelt sajt

A recept ide kattintva folytatódik! »»»

8. Vajban sült ananászos csirkemell

Hozzávalók:

  1. 0,5 kg csirkemellfilé
  2. 1 doboz ananász konzerv
  3. 10 dkg trappista sajt reszelve
  4. őrölt bors ízlés szerint
  5. 10 dkg vaj
  6. 1 ek olívaolaj
  7. 1 bögre rizs
  8. 2 bögre víz
  9. 5 dkg mazsola

A recept ide kattintva folytatódik! »»»

9. Csirkemell tejszínes sajtos raguval

Hozzávalók:

  1. 6 szelet csirkemell
  2. bors
  3. 1 dl étolaj
  4. 30 dkg mexikói vegyes zöldség
  5. 20 dkg vargánya gomba (szeletelve)
  6. 3 dkg vaj
  7. 10 dkg tejszínes sajt (tömlős)
  8. bors
  9. 2 dl főzőtejszín
  10. 1 ek liszt

A recept ide kattintva folytatódik! »»»

10. Csirkemell filé spenótos krémsajttal

Hozzávalók:

  1. 2 egész csirkemellfilé
  2. 2 evőkanál olívaolaj
  3. 1 teáskanál pirospaprika
  4. 0,5 teáskanál fokhagymapor
  5. Só és bors ízlés szerint
  6. 120 g krémsajt
  7. 20 g parmezán sajt
  8. 2 evőkanál majonéz
  9. 100 g friss spenót
  10. 2 fokhagymagerezd
  11. 0,5 teáskanál chilipehely

A recept ide kattintva folytatódik! »»»

Beküldte: 2024.02.01.