Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

10 savanyúság, amit jó lesz télen elővenni!

A házi készítésű savanyúságok igazi kincsek lehetnek a téli hónapokban, amikor jól esik elővenni egy-egy üveget a kamrából. Az alábbi válogatásban 10 különleges savanyúság receptjét gyűjtöttük össze, amelyekkel gazdagíthatod a téli étkezéseket. Legyen szó ropogós ecetes paprikáról, ízletes uborkasalátáról vagy különleges savanyított karfiolról, ezek a receptek garantáltan elnyerik majd a család és barátok tetszését. Készítsd el most, hogy télen is élvezhesd a nyár ízeit!
Beküldte: 2024.07.02.

1. Ecetes paprika recept

Recept képe

Hozzávalók:

  1. 2,5 kg. zöldpaprika
  2. 2 l. víz
  3. 8 dkg. só
  4. 1 darabka gyömbér
  5. 10 szem feketebors
  6. 2,5 dl. ecet (20%)
  7. 1 gr. nátriumbenzoát

Recept ide kattintva folytatódik! »»»

2. Ropogós ecetes almapaprika recept

Recept képe

Hozzávalók:

  1. 2 kg almapaprika
  2. egész feketebors
  3. babérlevél
  4. mustármag
  5. koriandermag
  6. 2 liter víz
  7. 10 dkg só
  8. 20 dkg cukor
  9. 4 dl 10%-os ecet
  10. 1 kávéskanál borkénpor

Recept ide kattintva folytatódik! »»»

3. Uborkasaláta télire recept

Recept képe

Hozzávalók:

  1. uborka
  2. víz
  3. só ízlés szerint
  4. cukor ízlés szerint
  5. ecet ízlés szerint
  6. kevés szalicil, vagy más tartósító

Recept ide kattintva folytatódik! »»»

4. Házi csalamádé recept

Recept képe

Hozzávalók:

  1. 2 kg káposzta
  2. 1 kg paprika (legyen benne piros is)
  3. 1/2 kg uborka
  4. 1 kg sárgarépa
  5. 1/2 kg vöröshagyma
  6. 0,5 kg cukor
  7. 7 dkg só (durva asztali, ne legyen jódozott, stb.)
  8. 1 kávéskanál borkén
  9. 5 dl 10%-os ecet

Recept ide kattintva folytatódik! »»»

5. Káposztával töltött paprika télire recept

Recept képe

Hozzávalók:

  1. 2 kg fehér káposzta
  2. 70 dkg vöröskáposzta
  3. 50 dkg vöröshagyma
  4. 2 ek só
  5. 2 kg körüli paprika
  6. 2,5 liter víz
  7. 3,5 dl 20 %-os ecet
  8. 35 dkg kristálycukor
  9. 4 ek só
  10. 2 tk szalicil

Recept ide kattintva folytatódik! »»»

6. Lengyel sós uborka recept

Recept képe

Hozzávalók:

  1. 10 kg uborka
  2. kb. 5-6 csomag kapor
  3. 5-6 fej fokhagyma
  4. kb. 8 liter forralt, meleg víz
  5. 8 ek só (minden literhez egy ek sót kell számolni)

Recept ide kattintva folytatódik! »»»

7. Ecetes zöld paradicsom recept

Recept képe

Hozzávalók:

  1. 3 kg zöld paradicsom
  2. 2 l víz
  3. 5 dkg só
  4. 10 szem fekete bors
  5. 1 kk mustármag
  6. 5 babérlevél
  7. 2 dl ecet (20%)
  8. 1 g nátrium benzoát

Recept ide kattintva folytatódik! »»»

8. Káposztával töltött almapaprika (savanyúság) recept

Recept képe

Hozzávalók:

  1. 2 kg almapaprika
  2. 2 közepes fejeskáposzta
  3. 1 fej vöröshagyma
  4. 1 kisebb tormagyökér

Felöntőléhez:

  1. 2,5 l víz
  2. 1 kk borkénpor
  3. 1 késhegynyi szódabikarbóna
  4. 2 ek só
  5. 3 ek cukor
  6. babérlevél
  7. feketebors
  8. köménymag
  9. mustármag
  10. koriander
  11. kapor
  12. 1 kk nátrium-benzoát
  13. 4 dl 10 %-os ételecet

Recept ide kattintva folytatódik! »»»

9. Kakukkfüves savanyított karfiol recept

Recept képe

Hozzávalók:

  1. 2 kis fej karfiol
  2. 1 l víz
  3. 1,5 ek kristálycukor
  4. 1,5 ek só
  5. 1 ek szemes bors
  6. 1 ek fekete mustármag
  7. 5 babérlevél
  8. 3,5 dl 10 %-os ecet

Díszítéshez:

  1. 12 szál friss kakukkfű
  2. 12 gerezd fokhagyma
  3. 15 apró erős paprika

Recept ide kattintva folytatódik! »»»

10. Édes cékla befőtt recept

Recept képe

Hozzávalók:

  1. 2,3 kg cékla (megtisztítva 2 kg)
  2. 2 ek ecet (10%-os)
  3. 6-10 ek cukor
  4. 2 tk reszelt torma
  5. 0,5 tk Na-benzoát

Recept ide kattintva folytatódik! »»»

Beküldte: 2024.07.02.