Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

12 leves, amikből mindenki repetázni szeretne!

A levesek a magyar konyha elengedhetetlen részei, és kiadós, ízletes fogások, amelyek mindig jól esnek. Összegyűjtöttünk 12 olyan levest, amelyekből mindenki repetázni szeretne! Ezek a receptek változatosak és könnyen elkészíthetők, így bármilyen alkalomra tökéletes választások lehetnek.
Beküldte: 2024.08.06.

1. Tavaszi zöldségleves recept

A tavaszi zöldségleves friss zöldségekből készül, amely tökéletes választás a szezon első friss terméseiből. Könnyed, mégis laktató, tele van vitaminokkal és ásványi anyagokkal, amelyek feltöltenek energiával. Ez a leves gyorsan elkészíthető, így bármikor élvezheted a tavasz ízeit.

Recept képe

Hozzávalók:

  1. 1 csomó sárgarépa
  2. 1 csomó fehérrépa
  3. 1 vöröshagyma
  4. 1 ek olaj
  5. 1 csésze (2dl) zöldborsó
  6. bors
  7. 1 kk őrölt paprika
  8. lestyánlevél
  9. 1 csokor petrezselyemzöld
  10. 0,5 db sárga paprika
  11. 2-3 koktélparadicsom

Recept ide kattintva folytatódik! »»»

2. Tárkonyos csirkeraguleves recept

A tárkonyos csirkeraguleves gazdag és aromás fogás, amely a tárkony különleges ízével varázsolja el az étkezést. A csirkehús és a zöldségek harmonikus kombinációja mellett a tejszín teszi igazán krémessé. Ez a leves tökéletes egy hideg napra, amikor valami melengetőre vágyunk.

Recept képe

Hozzávalók:

  1. 50 dkg csirkemell filé
  2. 1 fej vöröshagyma
  3. olaj
  4. 3-4 zöldség
  5. 3-4 sárgarépa
  6. 1 kis konzerv gomba
  7. 1 doboz zöldborsó
  8. 2 kk tárkony
  9. 4 db babérlevél
  10. só, bors

Recept ide kattintva folytatódik! »»»

3. Gombaraguleves daragaluskával recept

A gombaragu leves daragaluskával egy különleges és laktató étel, amely a gomba gazdag ízvilágával és a daragaluska könnyedségével hódít. Ideális választás azoknak, akik szeretik a gombát, és valami tartalmasra vágynak. Az elkészítése egyszerű, de az ízek összhangja garantáltan elvarázsol mindenkit.

Recept képe

Hozzávalók:

  1. 1 csirkemellfilé
  2. 10 dkg csiperke gomba
  3. 4-5  szelet szárított vargánya
  4. 1 zöldhagyma
  5. 40 dkg vegyes zöldség
    (sárgarépa, fehérrépa, zöldborsó,  bármi)
  6. petrezselyemzöld
  7. lestyánlevél
  8. 1 paradicsom
  9. 0,5 paprika
  10. bors
  11. 1 ek olaj

Recept ide kattintva folytatódik! »»»

4. Zöldségleves házi reszelt tésztával recept

A zöldségleves házi reszelt tésztával egy klasszikus fogás, amely a friss zöldségek és a házi készítésű tészta tökéletes kombinációját nyújtja. Ez a leves könnyed és tápláló, tele van rostokkal és vitaminokkal. Az otthon készített reszelt tészta különleges élményt ad a hagyományos zöldséglevesnek.

Recept képe

Hozzávalók:

  1. 4 szál sárgarépa
  2. 3 szál petrezselyem
  3. 1 közepes fej karalábé
  4. 5 szem krumpli
  5. 1 csésze (2,5 dl) zöldborsó
  6. 15 dkg kelbimbó
  7. 20 dkg karfiol
  8. 1 közepes fej vöröshagyma
  9. 3 ek olaj
  10. 1 tk őrölt pirospaprika
  11. 1 tk só
  12. 1 nagy csipet bors
  13. 2 tk házi darált paprika
  14. 1 tk házi ételízesítő (esetleg 1 leveskocka)
  15. 2,5 liter víz

Recept ide kattintva folytatódik! »»»

5. Bakonyi tarhonyaleves recept

A bakonyi tarhonyaleves gazdag és ízletes egytálétel, amely tarhonyával és finom fűszerekkel készül. A tarhonya adja a leves laktató jellegét, míg a zöldségek és a hús biztosítják az ízek harmóniáját. Ez a leves különösen jó választás egy kiadós ebédre vagy vacsorára.

Recept képe

Hozzávalók:

  1. 1 fej vöröshagyma
  2. 1 kanál zsír vagy 2-3 kanál olaj
  3. 1 csésze házi tarhonya / nem úttörőgombóc!! /
  4. 1-1 szál sárgarépa és fehérrépa
  5. 2 szem burgonya
  6. 1 szál Gyulai kolbász
  7. 1 csokor petrezselyem
  8. 200 ml tejföl
  9. ízlés szerint só
  10. őrölt fekete bors
  11. pirospaprika, őrölt kömény

Recept ide kattintva folytatódik! »»»

6. Zöldfűszeres sajtleves recept

A zöldfűszeres sajtleves krémes és gazdag ízű, amely a különféle sajtok és friss fűszernövények kombinációjából születik. A sajtok olvadása és a fűszerek aromája különleges élménnyé teszi ezt a levest. Ideális előételként vagy könnyű vacsoraként.

Recept képe

Hozzávalók:

  1. 1 nagy fej vöröshagyma
  2. 3 ek olaj
  3. 9 dl húsleves alaplé
  4. 3 zöldfűszeres tömlős sajt
  5. 0,5 kk házi fokhagymakrém (esetleg 2 gerezd fokhagyma)
  6. 1 csipet só
  7. 1 csipet őrölt fehér bors
  8. 1 kis szál újhagyma
  9. 2 kis szelet kenyér
  10. 2-3 ek olaj
  11. 5 dkg füstölt sajt
  12. 1 kis csokor friss petrezselyemlevél

Recept ide kattintva folytatódik! »»»

7. Bakonyi betyárleves recept

A bakonyi betyárleves egy kiadós és ízletes fogás, amely húsos és zöldséges alapanyagokból készül. A fűszerezés és a tejfölös sűrítés teszi igazán különlegessé és tartalmassá. Ez a leves remek választás egy hideg napon, amikor valami igazán melengetőre van szükség.

Recept képe

Hozzávalók:

  1. 40 dkg sertéscomb
  2. 10 dkg füstöl szalonna
  3. 20 dkg gomba (csiperke, laskagomba)
  4. 20 dkg leveszöldség
  5. 15 dkg vöröshagyma
  6. 3 dl tejföl
  7. 2 evőkanál liszt
  8. 1 csokor kapor
  9. 1 db zöldpaprika
  10. 1 db paradicsom
  11. 1 evőkanál pirospaprika
  12. őrölt bors
  13. csipetke
  14. kevés olaj

Recept ide kattintva folytatódik! »»»

8. Tejszínes karfiolleves recept

A tejszínes karfiolleves lágy és krémes, amely a karfiol és a tejszín tökéletes összhangját nyújtja. Ez a leves egyszerűen elkészíthető és bármikor fogyasztható, akár előételként, akár főételként. Az ízek harmóniája és a könnyed állaga miatt mindenki kedvence lehet.

Recept képe

Hozzávalók:

  1. 1 kisebb fej karfiol (tisztítás után mérve kb 25 dkg)
  2. 1 liter zöldségleves alaplé
  3. csipet só
  4. 1-2 tekerés bors
  5. 1 púpos ek liszt
  6. 2 dl főzőtejszín
  7. 3-4 szál friss petrezselyemlevél

Recept ide kattintva folytatódik! »»»

9. Fokhagymakrémleves sajtos kiflikarikákkal recept

A fokhagymakrémleves sajtos kiflikarikákkal egy ínycsiklandó és különleges leves, amely gazdag fokhagyma ízzel rendelkezik. A krémes állag és a ropogós sajtos kiflikarikák különleges élményt nyújtanak. Tökéletes választás egy hideg napon, amikor valami

Recept képe

Hozzávalók:

  1. 7 dkg vaj
  2. 2+2 púpos ek liszt
  3. 1 nagy fej fokhagyma (kb. 12 gerezd)
  4. 1 liter húsleves alaplé (esetleg 1 liter víz+2 leveskocka)
  5. 2 dl tejszín
  6. 2 nagy teljes kiőrlésű kifli
  7. 3-4 ek olívaolaj
  8. 10 dkg trappista sajt

Recept ide kattintva folytatódik! »»»

10. Pulyka raguleves tárkonyosan recept

A pulykaraguleves tárkonyosan friss és könnyű, amely a pulykahús és a tárkony különleges ízvilágával hódít. A zöldségek és a hús tökéletes kombinációja mellett a tárkony frissessége emeli ki ezt a levest a hétköznapi fogások közül. Kiváló választás ebédre vagy vacsorára.

Recept képe

Hozzávalók:

  1. 600 g pulyka felső comb filé
  2. 1 fej hagyma
  3. 3 gerezd fokhagyma
  4. 5 db sárgarépa
  5. 2 db petrezselyemgyökér
  6. 1/2 zeller
  7. 1/2 db karalábé
  8. 1 marék zöldborsó
  9. 200 g. főzőtejszín (20%-os)
  10. kevés só, és bors
  11. kevés tárkony
  12. 4 marék levestészta (eperlevél)
  13. kevés étolaj

Recept ide kattintva folytatódik! »»»

11. Tejfölös zöldbableves recept

A tejfölös zöldbableves hagyományos magyar ízeket idéz, amely a zöldbab és a tejföl tökéletes párosításával készül. Ez a leves könnyen elkészíthető és laktató, bármely étkezéskor megállja a helyét. A friss zöldbab és a krémes tejföl teszi igazán különlegessé.

Recept képe

Hozzávalók:

  1. 1 kg zöldbab
  2. 2 szál zöldség
  3. 2 szál sárgarépa
  4. 3 gerezd fokhagyma
  5. 1 fej vöröshagyma
  6. 4 húsleves kocka
  7. olaj
  8. 1 szál zeller
  9. 1 ek liszt
  10. 1 kk pirospaprika
  11. 2 dl tejföl

Recept ide kattintva folytatódik! »»»

12. Gríznokedli leves recept

A grízgaluska leves egy klasszikus, amelyet mindenki szeretni fog. A könnyed grízgaluskák és a finom húsleves tökéletes harmóniát alkotnak. Ez a leves bármelyik napra kiváló választás, hiszen egyszerűen elkészíthető és garantáltan elnyeri az egész család tetszését.

Recept képe

Hozzávalók:

  1. 2 nagyobb tojás
  2. 1 kk olaj
  3. 8 púpos ek búzadara
  4. 1 nagy csipet só
  5. 3 szál sárgarépa
  6. 2 szál petrezselyem
  7. 1 közepes fej vöröshagyma
  8. 1 csésze zöldborsó (saját eltevésű mirelit)
  9. 3-4 ek olaj
  10. 1 kk só
  11. 1 nagy csipet őrölt bors
  12. 1 tk házi darált paprika
  13. 1 tk házi ételízesítő

Recept ide kattintva folytatódik! »»»

Beküldte: 2024.08.06.