Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.
Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

A spárgát megtisztítjuk, a fás alsó részeket eltávolítjuk hámozóval. A spárgafejeket letörjük és félretesszük, a szárakat kisebb darabokra vágjuk. A vöröshagymát apróra vágjuk, és egy evőkanál vajon kevés sóval üvegesre pároljuk. Megszórjuk fehérborssal, majd felöntjük a vermouth-tal. Hozzáadjuk a felaprított spárgadarabokat, és felöntjük annyi zöldséglevessel, hogy ellepje. Sózzuk, majd lassú tűzön főzzük, amíg a spárga […]

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
adag
Mennyibe kerül?
Megfizethető
hogymegtudjuknezniblog
Beküldte: 2013.05.29.

Hozzávalók

Elkészítése

A spárgát megtisztítjuk, a fás alsó részeket eltávolítjuk hámozóval. A spárgafejeket letörjük és félretesszük, a szárakat kisebb darabokra vágjuk.

A vöröshagymát apróra vágjuk, és egy evőkanál vajon kevés sóval üvegesre pároljuk. Megszórjuk fehérborssal, majd felöntjük a vermouth-tal. Hozzáadjuk a felaprított spárgadarabokat, és felöntjük annyi zöldséglevessel, hogy ellepje. Sózzuk, majd lassú tűzön főzzük, amíg a spárga megpuhul.

Közben a gombát cikkekre vágjuk, és egy evőkanál vaj és kevés olívaolaj keverékén pirosra sütjük. A végén hozzáadjuk a zúzott fokhagymát, tekerek rá borsot, enyhén sózzuk, majd félretesszük a spárgafejek mellé.

A főzőtejszínt elkeverjük az étkezési keményítővel, és félretesszük.

Amikor a spárga megpuhult, botmixerrel krémesre turmixoljuk a levest. Visszatesszük a tűzre, majd hozzáadjuk a sült gombát és a félretett spárgafejeket.

A gomba pirítására használt serpenyőt egy kevés levessel kiöblítjük, hogy az ott maradt ízeket is a leveshez adjuk.

A zöldséggaluska elkészítése:

Egy kis tálban összekeverjük a vajat, a szárított zöldségeket, a tojást, a lisztet és egy csipet sót. Egy kávéskanál segítségével a masszából kis galuskákat szaggatunk a forró levesbe.

A keményítős tejszínhez hozzáadunk egy kevés forró levest, majd az egészet visszaöntjük a fazékba. Ezután egy kevés vermouth-ot még adunk az íze kiemeléséhez.

A levest egyet rottyantjuk, majd tálalhatjuk.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Vasárnapi receptek Konyha: Magyar Évszak: Tavasz Ár: Megfizethető Gyakorlat: Kezdőknek Fogás: Ebéd
hogymegtudjuknezniblog
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is