Elkészítése
A szőlőleveleket alaposan megmossuk, majd blansírozzuk. Forró, sós, enyhén ecetes vízbe mártjuk néhány percre, amíg veszítenek színükből és kissé megpuhulnak. Ezután hideg vízbe tesszük, hogy lehűljenek, majd lecsepegtetjük, levágjuk a szárukat, és lapos felületre fektetjük, hogy kisimuljanak.
Közben a rizst előfőzzük, majd összekeverjük a darált hússal, a tojásokkal, sóval, borssal, bazsalikommal, fokhagymakrémmel és egy kevés zsírral, hogy a töltelék ne legyen száraz.
A szőlőlevelek közepére egy-egy kanál tölteléket helyezünk. Először két oldalról hajtjuk be a levelet, majd alulról hengergetve feltekerjük, hogy jól záródjon. A töltött leveleket egy fazékba tesszük, majd annyi vízzel öntjük fel, hogy ellepje. Hozzáadunk egy leveskockát, és nagyon kis lángon, fedő alatt körülbelül 40 percig főzzük.
Melegen tálaljuk, joghurttal kínálva.
