Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Egytálételek

Töltött finomságok

Szőlőleveles “tőtike”

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

A szőlőleveleket alaposan megmossuk, majd blansírozzuk. Forró, sós, enyhén ecetes vízbe mártjuk néhány percre, amíg veszítenek színükből és kissé megpuhulnak. Ezután hideg vízbe tesszük, hogy lehűljenek, majd lecsepegtetjük, levágjuk a szárukat, és lapos felületre fektetjük, hogy kisimuljanak. Közben a rizst előfőzzük, majd összekeverjük a darált hússal, a tojásokkal, sóval, borssal, bazsalikommal, fokhagymakrémmel és egy kevés […]

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
50 perc
Mennyiség:
adag
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Ilcsi konyha
Beküldte: 2013.06.01.

Hozzávalók

Elkészítése

A szőlőleveleket alaposan megmossuk, majd blansírozzuk. Forró, sós, enyhén ecetes vízbe mártjuk néhány percre, amíg veszítenek színükből és kissé megpuhulnak. Ezután hideg vízbe tesszük, hogy lehűljenek, majd lecsepegtetjük, levágjuk a szárukat, és lapos felületre fektetjük, hogy kisimuljanak.

Közben a rizst előfőzzük, majd összekeverjük a darált hússal, a tojásokkal, sóval, borssal, bazsalikommal, fokhagymakrémmel és egy kevés zsírral, hogy a töltelék ne legyen száraz.

A szőlőlevelek közepére egy-egy kanál tölteléket helyezünk. Először két oldalról hajtjuk be a levelet, majd alulról hengergetve feltekerjük, hogy jól záródjon. A töltött leveleket egy fazékba tesszük, majd annyi vízzel öntjük fel, hogy ellepje. Hozzáadunk egy leveskockát, és nagyon kis lángon, fedő alatt körülbelül 40 percig főzzük.

Melegen tálaljuk, joghurttal kínálva.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Hétköznapi receptek Konyha: Magyar Évszak: Tavasz Ár: Megfizethető Gyakorlat: Haladóknak Fogás: Ebéd
Ilcsi konyha
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is