Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Kacsa

Szárnyas receptek

Római tálban sült almás kacsahús

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

A kacsacombokat és a kacsamellet alaposan megmossuk, majd szárazra töröljük. A bőrös részt éles késsel beirdaljuk, ügyelve arra, hogy ne vágjunk bele a húsba. A fűszereket összekeverjük, majd alaposan bedörzsöljük a húsokat. Érdemes legalább 30 percig állni hagyni, hogy a fűszerek jobban átjárják a húst. A római tálat legalább 1 órára vízbe áztatjuk. Ezután a […]

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
120 perc
Mennyiség:
adag
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Danadi's Kitchen
Beküldte: 2013.06.04.

Hozzávalók

Fűszerek

Elkészítése

A kacsacombokat és a kacsamellet alaposan megmossuk, majd szárazra töröljük. A bőrös részt éles késsel beirdaljuk, ügyelve arra, hogy ne vágjunk bele a húsba. A fűszereket összekeverjük, majd alaposan bedörzsöljük a húsokat. Érdemes legalább 30 percig állni hagyni, hogy a fűszerek jobban átjárják a húst.

A római tálat legalább 1 órára vízbe áztatjuk. Ezután a tál aljára kevés vizet öntünk, majd belehelyezzük a befűszerezett húsokat és az egészben hagyott almákat.

A tálat lefedve előmelegített sütőben 220°C-on kb. 20 percig sütjük, majd a hőfokot 180°C-ra csökkentve további 1-1,5 órán át sütjük. A sütés utolsó 20 percében levesszük a római tál tetejét, hogy a hús bőre ropogósra süljön.

A megsült húsokat fogyasztásig alufóliával letakarjuk, hogy ne száradjanak ki.

Köretnek petrezselymes újburgonyát és erdei gombamártást készíthetünk.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Vasárnapi receptek Konyha: Magyar Évszak: Egész évben Ételallergia: Tojásmentes receptek Ár: Megfizethető Gyakorlat: Kezdőknek Fogás: Vacsora
Danadi's Kitchen
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is