Elkészítése
A levest feltesszük főni, majd a csirkét, a sárgarépát és a zellert megfőzzük benne. A zöldségeket egy kicsit korábban kivesszük, hogy ne puhuljanak túl. Amikor minden kihűlt, a csirkét apró darabokra szedjük, a sárgarépát és a zellert is felkockázzuk. Hozzáadjuk az apróra vágott vöröshagymát, almát és csemegeuborkát. Az egészet meglocsoljuk ecettel, majd lefedve hűtőbe tesszük, hogy összeérjenek az ízek.
A burgonyát héjában megfőzzük, majd hagyjuk kihűlni. Ezután meghámozzuk, és kisebb darabokra vágjuk. A húsos-zöldséges keverékhez adjuk.
A tyúkhúslevest enyhén megsózzuk, majd langyosra melegítjük. Kevés levest öntünk a burgonyára, és óvatosan átforgatjuk, hogy kissé magába szívja a nedvességet, de ne ázzon el.
A majonézt kevés tejjel hígítjuk, majd a burgonyás keverékre öntjük. Alaposan összekeverjük, majd hűtőbe tesszük, hogy az ízek összeérjenek. Fogyasztás előtt érdemes néhány órát pihentetni.
Ez a mennyiség nagyjából 7-8 adaghoz elegendő.
