Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Ropogtatnivalók

Sós sütemények

Sajtos-szezámos ropogós

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Az élesztőt felfuttatjuk a langyos, cukros tejben. Egy nagy keverőtálba tesszük a lisztet, a margarint, a vajat, a zsírt, a reszelt sajtok felét és a tojássárgáját. Az egészet jól összedolgozzuk, majd annyi tejfölt adunk hozzá (kb. 3 evőkanálnyit), hogy jól gyúrható tésztát kapjunk. Letakarva 1 órán át pihentetjük. A pihentetett tésztát lisztezett felületen 5 mm […]

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
80 perc
Mennyiség:
adag
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Danadi's Kitchen
Beküldte: 2013.06.04.

Hozzávalók

Elkészítése

Az élesztőt felfuttatjuk a langyos, cukros tejben. Egy nagy keverőtálba tesszük a lisztet, a margarint, a vajat, a zsírt, a reszelt sajtok felét és a tojássárgáját. Az egészet jól összedolgozzuk, majd annyi tejfölt adunk hozzá (kb. 3 evőkanálnyit), hogy jól gyúrható tésztát kapjunk. Letakarva 1 órán át pihentetjük.

A pihentetett tésztát lisztezett felületen 5 mm vastagra nyújtjuk. A tetejét megkenjük a tojásfehérjével, majd megszórjuk a maradék reszelt sajttal és igény szerint szezámmaggal.

Késsel vagy pizzavágóval 5 mm széles csíkokat vágunk, majd a csíkokat kisebb kockákra daraboljuk. A tésztadarabokat sütőpapírral bélelt tepsire helyezzük.

Előmelegített sütőben 180 °C-on nagyjából 10 perc alatt aranyszínűre sütjük. Figyeljünk rá, mert gyorsan elkészül.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Vasárnapi receptek Konyha: Magyar Évszak: Egész évben Ár: Megfizethető Gyakorlat: Haladóknak Fogás: Desszert
Danadi's Kitchen
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is