Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.
Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

A tészta hozzávalóit – a kakaópor és a tejföl kivételével – összegyúrjuk. A tésztát három egyenlő részre osztjuk, majd az egyik adaghoz hozzáadjuk a kakaóport és a tejfölt, hogy egységes csokoládés tésztát kapjunk. A három lapot egyenként kinyújtjuk, majd sütőpapírral bélelt tepsi hátán 180 °C-on körülbelül 10 perc alatt megsütjük. A krémhez a pudingport elkeverjük […]

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
6 adag
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább
Beküldte: 2013.06.06.

Tészta

Krém

Tetejére

Elkészítése

A tészta hozzávalóit – a kakaópor és a tejföl kivételével – összegyúrjuk. A tésztát három egyenlő részre osztjuk, majd az egyik adaghoz hozzáadjuk a kakaóport és a tejfölt, hogy egységes csokoládés tésztát kapjunk.

A három lapot egyenként kinyújtjuk, majd sütőpapírral bélelt tepsi hátán 180 °C-on körülbelül 10 perc alatt megsütjük.

A krémhez a pudingport elkeverjük a tejben, majd sűrűre főzzük. Langyosan hozzáadjuk a margarint és a porcukrot, majd habosra keverjük.

Az alsó lapot (világos tészta) megkenjük sárgabaracklekvárral, erre helyezzük a csokoládés lapot, majd egyenletesen rákenjük a pudingos krémet. Végül befedjük a harmadik, világos tésztalappal.

A habhoz vizet forralunk, majd a tojásfehérjéket egy hőálló tálban a porcukorral vízgőz felett felverjük. Amikor már majdnem kemény, hozzáadjuk a citromlevet, és addig verjük, amíg fényes, kemény habot nem kapunk.

A habot a sütemény tetejére kenjük, és ízlés szerint olvasztott csokoládéval díszíthetjük. Másnap szeleteljük.

Tepsi méret: 23×34 cm

 

YouTube Thumbnail

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Vasárnapi receptek Konyha: Magyar Évszak: Egész évben Ár: Kicsit drágább Gyakorlat: Kezdőknek Fogás: Desszert
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is