Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Egész csirke

Szárnyas receptek

Narancsos töltött csirke

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

A csirkét megmossuk, megtisztítjuk, majd papírtörlővel áttöröljük. Sózzuk, és félretesszük. A töltelék elkészítése: A mazsolát 30-60 percig áztatjuk a fehérborban. Közben 2 tojást keményre főzünk, majd meghámozzuk és felaprítjuk. A hagymát apróra vágjuk, majd kevés olajon üvegesre pirítjuk. Mielőtt levesszük a tűzről, hozzáadjuk az aprított petrezselymet. Belekeverjük az elkapart csirkemájat, a borból leszűrt mazsolát és […]

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
perc
Mennyiség:
adag
Mennyibe kerül?
Drága
szani78
Beküldte: 2013.06.17.

Hozzávalók

Töltelék

Elkészítése

A csirkét megmossuk, megtisztítjuk, majd papírtörlővel áttöröljük. Sózzuk, és félretesszük.

A töltelék elkészítése:

A mazsolát 30-60 percig áztatjuk a fehérborban. Közben 2 tojást keményre főzünk, majd meghámozzuk és felaprítjuk.

A hagymát apróra vágjuk, majd kevés olajon üvegesre pirítjuk. Mielőtt levesszük a tűzről, hozzáadjuk az aprított petrezselymet. Belekeverjük az elkapart csirkemájat, a borból leszűrt mazsolát és a tejben áztatott, majd kinyomkodott zsemléket. Hozzáadjuk a keményre főtt tojást, majd beleütjük a 2-3 nyers tojást is.

Az egészet fűszerezzük ételízesítővel, borssal és jól elkeverjük. Ha szükséges, még sózzuk. Ha a töltelék túl lágy, kevés zsemlemorzsával sűrítjük.

A töltelékkel megtöltjük a csirkét, majd tepsibe helyezzük.

A narancsos öntet elkészítése:

Egy kisebb lábasban felforraljuk a narancsszörpöt, a vizet és a fehérbort. Ezzel az öntettel alaposan átkenjük a csirkét. Friss rozmaringot szórunk rá, majd kevés olajat vagy vajat és egy kevés vizet öntünk alá.

Előmelegített sütőben 180 °C-on sütjük, közben időnként meglocsoljuk a saját szaftjával.

A mártás elkészítése:

Amikor a csirke majdnem kész, a pecsenyeszaftból egy keveset egy lábasba merünk, és összeforraljuk a maradék narancsszörpös-boros öntettel. Ha szükséges, egy kevés plusz szörpöt vagy bort adunk hozzá.

A csirke sütés végére gyönyörű aranyszínt kap.

Tálalás:

A csirkét felszeleteljük, és narancsszeletekkel díszítjük. A mártással meglocsolva tálaljuk, köretként burgonyapürét kínálunk.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Vasárnapi receptek Konyha: Magyar Évszak: Egész évben Ár: Drága Gyakorlat: Kezdőknek Fogás: Ebéd
szani78
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is