Elkészítése
A húst megmossuk, majd apró kockákra vágjuk. A hagymát felaprítjuk, a paprikát kisebb darabokra vágjuk. A paradicsomot leforrázzuk, meghámozzuk, és szintén feldaraboljuk.
Kevés zsiradékon (pl. mangalicazsíron) megfonnyasztjuk a hagymát, majd hozzáadjuk a húst, és fehéredésig pirítjuk.
Ezután megszórjuk pirospaprikával, sóval, borssal, és saját levében 20 percig főzzük. Hozzáadjuk a paradicsomot és a paprikát, és újabb 25 percig pároljuk.
Közben a rizst kevés zsiradékon kissé megpirítjuk, majd hozzákeverjük a húshoz. Ráöntjük a húslevest és a forró vizet (vagy az összes vizet), egyszer felforraljuk.
Ezután az egészet tepsibe vagy jénaiba tesszük, és előmelegített sütőben 200 fokon kb. 20 percig sütjük. 10 perc után egyszer átkeverjük.
A végén friss, aprított petrezselyemmel megszórjuk.

