Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Töltött paprika

Töltött paprika

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

A felkockázott hagymát egy kevés sóval, 0,5 dl olajon megpároljuk. Közben egy tálba tesszük a darált húst és a rizst, rányomjuk a fokhagymát, megszórjuk egy kevés csípős fűszerpaprikával, tekerünk rá borsot, megsózzuk, majd ráöntjük a langyosra hűlt párolt hagymát. Az egészet alaposan összekeverjük. Amíg a hagyma hűl, eltávolítjuk a paprikák magházát. A kész tölteléket a […]

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
perc
Mennyiség:
adag
Mennyibe kerül?
Olcsó
hogymegtudjuknezniblog
Beküldte: 2013.06.18.

Hozzávalók

Elkészítése

A felkockázott hagymát egy kevés sóval, 0,5 dl olajon megpároljuk. Közben egy tálba tesszük a darált húst és a rizst, rányomjuk a fokhagymát, megszórjuk egy kevés csípős fűszerpaprikával, tekerünk rá borsot, megsózzuk, majd ráöntjük a langyosra hűlt párolt hagymát. Az egészet alaposan összekeverjük.

Amíg a hagyma hűl, eltávolítjuk a paprikák magházát. A kész tölteléket a paprikákba töltjük. Mivel a töltelék több, mint amennyi a paprikákba belefér, a maradékból gombócokat formázunk, és lisztben meghempergetjük.

Egy nagyobb fazék aljára elrendezzük a megtöltött paprikákat, közéjük és rájuk helyezzük a gombócokat, valamint 2 szál zellert 6–8 centis darabokra vágva.

A paradicsompürét vízzel hígítjuk ivólé sűrűségűre, és ennek körülbelül kétharmadát a fazékba öntjük, hogy ellepje a töltelékeket. Megszórjuk egy kevés sóval, majd lassú forralással addig főzzük, amíg a rizs megpuhul.

A főzés vége felé a maradék olajon világosra pirítjuk a megmaradt lisztet, enyhén megborsozzuk, felöntjük a maradék paradicsomlével, majd a fazék tartalmára öntjük. Az egészet még egyszer összeforraljuk.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Vasárnapi receptek Konyha: Magyar Évszak: Nyár Ételallergia: Tojásmentes receptek Ár: Olcsó Gyakorlat: Kezdőknek Fogás: Vacsora
hogymegtudjuknezniblog
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is