Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Egytálételek

Mindent bele egytálételek

Rakott finomságok

Sonkás-karfiolos-zöldborsós pulykaropogós

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

A pulykamellet és a sonkát felkockázzuk, majd egy tálba tesszük. A kenyeret tejbe áztatjuk, majd kifacsarva hozzáadjuk a húsokhoz. A karfiolt apró rózsákra szedjük, és a borsóval együtt szintén belekeverjük. A vajat kisebb darabokra vágva adjuk hozzá. Az egészet bőségesen fűszerezzük, majd egy kivajazott jénai tálba tesszük át. Ezután lereszeljük a sajtot. A tejfölbe belekeverjük […]

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
adag
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Danadi's Kitchen
Beküldte: 2013.06.20.

Hozzávalók

Elkészítése

A pulykamellet és a sonkát felkockázzuk, majd egy tálba tesszük. A kenyeret tejbe áztatjuk, majd kifacsarva hozzáadjuk a húsokhoz. A karfiolt apró rózsákra szedjük, és a borsóval együtt szintén belekeverjük. A vajat kisebb darabokra vágva adjuk hozzá. Az egészet bőségesen fűszerezzük, majd egy kivajazott jénai tálba tesszük át.

Ezután lereszeljük a sajtot. A tejfölbe belekeverjük a 2 tojást és a reszelt sajt felét. Ezt a mártást a húsos keverék tetejére öntjük, és egyenletesen eloszlatjuk rajta. A tetejét megszórjuk a maradék reszelt sajttal.

Előmelegített sütőben, 180 fokon körülbelül 40 percig sütjük. Az elején érdemes letakarni, hogy a sajt ne égjen meg, amíg a hús párolódik. A sütés végén levesszük a fóliát, és a tetejét aranyszínűre pirítjuk.

Köretként friss salátát vagy savanyúságot kínálhatunk hozzá.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Vasárnapi receptek Konyha: Magyar Évszak: Egész évben Ár: Megfizethető Gyakorlat: Kezdőknek Fogás: Vacsora
Danadi's Kitchen
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is